Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a respins ca nefondat apelul lui Mircia Muntean, astfel ca acesta ramane cu pedeapsa primita in 11 iunie 2016, la judecarea in fond a dosarului.


Decizia instantei este definitiva, astfel ca Mircia Muntean urmeaza sa fie incarcerat, dupa ce instanta va comunica politiei mandatul de executare a pedepsei.
In iunie 2016, la scurt timp dupa ce a obtinut mandatul de primar al municipiului Deva, Mircia Muntean a fost condamnat de un complet de trei judecatori al instantei supreme la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care este acuzat de conducere sub influenta alcoolului.

Instanta a constatat ca Muntean mai are o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare dintr-un alt dosar, pentru abuz in serviciu legat de tranzactii ilegale de terenuri, a comasat cele doua pedepse si a decis ca acesta sa execute sase ani de inchisoare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au trimis in judecata pe Mircia Muntean in mai 2015, pentru accidentul in care a fost implicat, in 30 octombrie 2014, in municipiul Deva. Anchetatorii au stabilit ca Mircia Muntean, aflat in stare de ebrietate, a intrat in masini stationate la culoarea rosie a semaforului, in Deva, apoi a fugit de la locul accidentului.

Mircia Muntean a fost gasit dupa 20 de minute de la producerea accidentului, in timp ce incerca sa sara un gard, pentru a se ascunde in tufisuri.

“In buletinul de analiza toxicologica-alcoolemie emis de Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara, se atesta faptul ca inculpatul avea o alcoolemie de 1,30  gr ‰ la prima proba de sange recoltata, respectiv 1,10 gr ‰ la cea de-a doua proba”, au scris procurorii in rechizitoriu.
Ulterior, in 10 martie 2015, s-a dispus recalcularea valorii alcoolemiei lui Muntean la momentul depistarii in trafic, imediat dupa producerea accidentului, stabilindu-se, prin “interpretare retroactive, ca in 30 octombrie 2014, la orele 18.30, Muntean “era in eliminare si ar fi putut avea o alcoolemie teoretica de aproximativ 1,80 gr ‰”. Recalcularea s-a facut in urma unei decizii din 16 decembrie 2014 a Curtii Constitutionale, referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor articolului 336 din Codul penal. 

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si