Close sidebar
Close sidebar

Primarul municipiului Deva, condamnat definitiv la sase ani de inchisoare cu executare

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat defintiv, luni, de instnata suprema, la sase ani de inchisoare cu executare, decizia fiind luata in dosarul in care este acuzat de conducere a unui autoturism sub influenta alcoolului.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a respins ca nefondat apelul lui Mircia Muntean, astfel ca acesta ramane cu pedeapsa primita in 11 iunie 2016, la judecarea in fond a dosarului.
Decizia instantei este definitiva, astfel ca Mircia Muntean urmeaza sa fie incarcerat, dupa ce instanta va comunica politiei mandatul de executare a pedepsei.
In iunie 2016, la scurt timp dupa ce a obtinut mandatul de primar al municipiului Deva, Mircia Muntean a fost condamnat de un complet de trei judecatori al instantei supreme la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care este acuzat de conducere sub influenta alcoolului.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Instanta a constatat ca Muntean mai are o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare dintr-un alt dosar, pentru abuz in serviciu legat de tranzactii ilegale de terenuri, a comasat cele doua pedepse si a decis ca acesta sa execute sase ani de inchisoare.

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au trimis in judecata pe Mircia Muntean in mai 2015, pentru accidentul in care a fost implicat, in 30 octombrie 2014, in municipiul Deva. Anchetatorii au stabilit ca Mircia Muntean, aflat in stare de ebrietate, a intrat in masini stationate la culoarea rosie a semaforului, in Deva, apoi a fugit de la locul accidentului. Mircia Muntean a fost gasit dupa 20 de minute de la producerea accidentului, in timp ce incerca sa sara un gard, pentru a se ascunde in tufisuri.

“In buletinul de analiza toxicologica-alcoolemie emis de Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara, se atesta faptul ca inculpatul avea o alcoolemie de 1,30  gr ‰ la prima proba de sange recoltata, respectiv 1,10 gr ‰ la cea de-a doua proba”, au scris procurorii in rechizitoriu.
Ulterior, in 10 martie 2015, s-a dispus recalcularea valorii alcoolemiei lui Muntean la momentul depistarii in trafic, imediat dupa producerea accidentului, stabilindu-se, prin “interpretare retroactive, ca in 30 octombrie 2014, la orele 18.30,

Muntean “era in eliminare si ar fi putut avea o alcoolemie teoretica de aproximativ 1,80 gr ‰”. Recalcularea s-a facut in urma unei decizii din 16 decembrie 2014 a Curtii Constitutionale, referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor articolului 336 din Codul penal. 

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI