Intrebat daca scolile din Sectorul 3 au obtinut de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti autorizatia de protectie la incendiu, Robert Negoita a spus ca acestea sunt in procedura de avizare, dar procesul este unul de durata, si din cauza normelor actuale.

"Suntem in procedura, dar ISU Bucuresti nu face fata la solicitarile noastre si la toata documentatia. Mai mult decat atat, pentru a le autoriza, comporta si aspecte financiare.

Este un proces de durata, pe care trebuie sa il parcurgem cat mai repede, dar trebuie si din partea Guvernului si din partea normativului sa existe putina flexibilitate, pentru ca daca respectam legea asa cum este ea acum, atat de restrictiva, nu mai avem unde depune, pentru ca si ISU se inchide. Ca sa nu mai vorbim de Guvern. Dar spitalele sunt autorizate? Parlamentul, Guvernul sunt neautorizate deopotriva. Oare nu e o problema si pe normativ?”, a spus Robert Negoita, potrivit News.ro.

Edilul Sectorului 3 a precizat ca sunt situatii in care spitale si scolile nu pot primi avize de la ISU pentru ca functioneaza in cladiri de patromoniu, care impun respectarea mai multor norme speciale pentru orice lucrare efectuata.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Haideti sa vedem putin mai mult realism. Avem situatii in care scoli, spitale sunt in cladiri de patrimoniu, unde nu poti sa vii sa pui scara de incendiu. Pe de-o parte, ISU vine si spune ca fara scara nu te avizez, pe de alta parte, comisia de la monumente spune ca este imposibil sa pun scara, si am intrat intr-un blocaj. Deci, trebuie sa ne asezam realist la masa si sa vedem ce putem sa cerem si cum putem sa facem, astfel incat sa diminuam riscul de accidente, cum a fost cel de la Colectiv”, a mai

spus Negoita.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov au declarat, pentru News.ro, ca pentru Palatul Parlamentului nu s-a facut receptia, iar ISU nu poate autoriza astfel de constructii. De asemenea, sediului Guvernului, cladire construita inainte de 1992, cand erau alte normative, nu se supune autorizarii.

"Palatul Parlamentului este o cladire careia nu i s-a facut receptia. Iar ISU poate autoriza doar constructii care au fost receptionate, nu cele care nu sunt finalizate. In privinta cladirii Guvernului, aceasta este construita inainte de anul 1992, cand a fost emisa hotararea 51/1992, primul act normativ care a impus autorizarea pentru prevenirea si stingerea incendiilor, asa se numea la vremea respectiva; acum se numeste autorizatie de securitate la incendiu. Prin urmare, fiind o cladire construita inainte, nu se supune autorizarii”, a spus purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile.

In privinta cladirilor ISU, Daniel Vasile explica faptul ca in Hotararea de Guvern 571/ 2016 se precizeaza ca nu se supun autorizarii si avizarii privind securitatea la incendiu lucrarile de constructii de la obiective cu caracter militar si cele cuprinse in programele de investitii si reparatii ale MApN, MAI, SRI, Ministerul Justitiei, STS, SPP, indiferent de destinatie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si