Locuitorii comunei Ştefan cel Mare, judeţul Vaslui, cer să fie luate măsuri împotriva piloţilor avioanelor de luptă care survolează constant localitatea.

Localnicii sunt conviși că avioanele alungă ploaia

Aparatele de zbor au apărut pe cer în urmă cu trei zile. Localnicii sunt terifiați de exercițiile militare și convinși că nu aduc nimic bun. Oamenii se uita la ele ca la OZN-uri și au teorii dintre cele mai diverse. 

Teama localnicilor că avioanele ar alunga ploaia este împărtășită chiar și de primarul comunei.

Primarul va trimite o adresă Ministerului Apărării

Acesta va trimite o adresă Ministerului Apărării, prin care va cere ca avioanele să nu mai zboare deasupra comunei.

Citeste si: Românii, victimele unor escroci în Grecia. "Numai cu voi, românii, păţesc asta!"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

„Zborurile acestora sperie animalele pe câmp, câinii latră în curţi non-stop. Ieri se adunaseră câţiva norişori de ploaie deasupra noastră şi trăgeam nădejde la o ploaie pe care o aşteptam de trei luni. Normal că de la zborul avioanelor norii s-au risipit şi nu a mai plouat.

Peste tot au căzut precipitaţii, numai la noi nu!(...) Eu vorbesc atât în nume personal, cât și în numele oamenilor din comună, sătui să tot audă de război și de iminența izbucnirii acestuia pe teritoriul nostru. Măcar să ne scutească cu așa-zisele lor antrenamente. Poate să le facă și în altă parte. Noi la Ștefan cel Mare ne-am săturat.", a spus primarul localității.

Citeste si: Situaţia de la Centrala Nucleară Zaporojie este una „gravă”, avertizează specialiștii

Ministerului Apărării urmează să transmită un comunicat în legătură cu manevrele efectuate de avioanele de luptă în vecinătatea localităţii din judeţul Vaslui.

Citeste si: Calendar ortodox septembrie 2022: Cele mai importante sărbători cu cruce roşie

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si