După o iarnă geroasă, primele berze s-au întors acasă. Acestea au străbătut mii de kilometri din țările calde până în Mărginimea Sibiului și s-au întors la cuiburile lor de pe stâlpii din comuna Cristian.

Localnicii s-au bucurat de venirea berzelor

Anul acesta, păsările au venit mai târziu decât anul trecut. Specialiștii pun acest fapt pe seama distanței lungi pe care păsările o străbat în fiecare an, dar și a vremii capricioase. 

Localnicii din Porumbacu s-au bucurat de venirea berzelor și le-au imortalizat în fotografii pe care le-au postat apoi pe rețelele de socializare.

Citește și: Un bărbat cu tulburări psihice din Prahova a fost exploatat prin muncă. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru trafic de persoane

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

În următoarea perioadă, tot mai mult berze se vor întoarce la cuiburile lor.

Citește și: Urări de Buna Vestire 2023. Cele mai deosebite urări și felicitări creștine pentru 25 martie

Aproximativ 100 de berze sunt așteptate să sosească în perioada următoare în Mărginimea Sibiului.

Patru români cercetați pentru organizarea de lupte între animale

Patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru organizarea de lupte între animale.

Zeci de câini de luptă, ţinuţi în condiţii mizere, unii neînregistraţi, au fost plasaţi în adăposturi prin ordine ale Poliţiei. Incidentul a avut loc la Călărași.

Citește și: Românii sunt tot mai speriați de cutremure. Vecinii stau la pândă când vine vorba de renovarea locuințelor

În urma unor descinderi făcute la finalul săptămânii trecute, anchetatorii au găsit peste 30 de câini de luptă ţinuţi în condiţii improprii, 12 dintre animale nefiind înregistrate la veterinar.

Câinii au fost ridicaţi şi duși în adăposturi, în baza unor ordine de polițiști.

Citește și: A rămas fără permis de conducere după ce a făcut o criză de Parkinson la volan

Ancheta desfășurată de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, arată că, începând cu anul 2022, în județului Călăraşi s-au organizat lupte ilegale între câini din rasele încadrate ca fiind periculoase, evenimente la care participau persoane din mai multe judeţe ale ţării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si