Cu toate acestea, nu este sigur că virusul este cauzatorul numărul unu al deceselor, deoarece persoanele în cauză sufereau și de alte afecțiuni. 

Primele decese în Europa

Spania a anunțat vineri primul deces al unui pacient infectat cu această boală, o premieră în Europa, fără a preciza însă nici cauza, nici data decesului. Spania este una dintre ţările cu cele mai multe cazuri de variola maimuţei din lume.

În Brazilia, un bărbat de 41 de ani, bolnav de variolă, a murit joi la Belo Horizonte, a anunţat, vineri, Secretariatul de Stat pentru Sănătate din statul Minas Gerais.

Citeste si: Un nou caz de variola maimuței a fost identificat în România

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

El era monitorizat în spital pentru alte afecţiuni clinice grav e”, potrivit unui comunicat.

Este important de subliniat că avea comorbidităţi grave pentru a nu provoca panică în rândul populaţiei. Mortalitatea (n. red.- a acestei boli) rămâne foarte scăzută ”, a declarat un responsabil din domeniul sănătăţii, care a explicat că pacientul urma un tratament pentru cancer.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat variola maimuţei drept urgenţă sanitară globală, cel mai înalt nivel de alertă, după ce aproximativ 16.000 de cazuri, dintre care cinci mortale, au fost raportate în 75 de ţări, multe dintre ele în Europa, unde boala nu era endemică.

Citeste si: VIDEO- A fost raportat primul pacient cu ciupercă neagră din acest an. Ce este și care este starea de sănătate a pacientului

Variola maimuței a fost detectată pentru prima dată la om în 1970.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si