Cele mai multe astfel de cladiri sunt in Bucuresti, iar Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a tras un semnal de alarma si le-a cerut oamenilor care stau in astfel de imobile sa se mute pentru a se putea efectua lucrari de consolidare.

In Capitala nu au fost probleme majore, in urma seismului fiind afectata doar o cladire de pe strada Regina Elisabeta. "Nu au fost victime si dupa evaluarile facute nu sunt pagube materiale.

Nu avem panouri desprinse sau copaci cazuti. Singura problema este la un imobil de pe Regina Elisabeta acolo unde s-a desprins tencuiala in proportii reduse. Fac apel la locatarii care stau in cladiri cu risc seismic clasa I sa paraseasca aceste imobile pentru ca ele trebuie consolidate. Asta se va face in regim de urgenta, incepand chiar de luni. Desi dupa cutremurul din 1977 s-a impus ca noile cladiri sa reziste la seisme de peste 7 grade, in Bucuresti exista multe cladiri extrem de vechi. Sunt peste 180 de cladiri incadrate in clasa I de pericol public, dar prea putine sunt proprietatea Primariei, acolo unde putem face consolidari imediate, restul sunt ale proprietarilor privati", a spus primarul Capitalei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si