Cele trei profesoare sătmărence au ajuns în siguranță acasă, după ce au trecut printr-o experiență de coșmar în Turcia. Acestea s-au întors înapoi în România, după ce un zbor umanitar al MApN a asigurat transportul din Turcia spre aeroportul Otopeni.

„Acasă, suntem acasă!”

Cele trei profesoare s-au întors în siguranță acasă . Erika Czumbil, Rebekka Irime și Holzli Iulia se aflau în orașul Adana în momentul cutremurului, reprezentând țara noastră în cadrul unui proiect educațional, „Waterguards- Erasmus”.

„- Acasă! Suntem acasă!”, au fost primele lor cuvinte după ce salvatorii sătmăreni le-au coborât din mașină.

„- Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare. Când a început totul nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo”, a declarat prof. Iulia Holzli.

Citește și: Caricatură revoltătoare în revista Charlie Hebdo după cutremurul din Turcia. "Este o rușine, trebuie ștearsă"

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Una dintre aeronavele Forțelor Aeriene Române, care a transportat echipa de salvatori RO-USAR, le-a îmbarcat pe cele 3 profesoare la întoarcere, aterizând în siguranță aseară, pe aeroportul Otopeni.

Pompierii bucureșteni le-au dus mai departe, oprindu-se la colegii din Brașov, care le-au condus până în localitatea Nădășel, de unde profesoarele au fost preluate de către pompierii sătmăreni.

„- O comunicare impecabilă, o politețe desăvârșită, ne-am simțit realmente în mâinile unor salvatori! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru a ne aduce într-un timp atât de scurt din nou acasă.”

Fotbalistul ghanez Christian Atsu, găsit sub dărâmăturile din Turcia

Christian Atsu a fost găsit în viață, dar din cauza rănilor a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit presei din Turcia, fotbalistul a fost transportat la spital fiind rănit grav la piciorul drept și prezenta dificultăți în a respira.

Atsu a evoluat pentru Chelsea și Newcastle, dar în vara anului trecut a fost transferat la echipa turcă Hatayspor.

Prin persoanele dispărute se află și directorul clubului Hatayspor, Taner Savut. Printre jucătorii salvați se află și Burak Öksüz şi Bertug Yildirim.

Citește și: Destinul tragic al unui turc cu afaceri în România. Își caută familia sub dărâmături, la scurt timp după căsătorie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si