5 persoane au decedat 

UPDATE: Un al cincilea pacient a fost găsit carbonizat într-o baie în pavilionul Instititului Matei Balş în care patru saloane au fost afectate vineri dimineaţă de un incendiu. 

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi şi pacienţii cu COVID. S-a produs în jurul orei 5, fiind afectate 4 saloane. În urma incendiului, patru persoane au decedat- trei au fost găsite decedate, o a patra nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Arafat: Restul pacienţilor, transportaţi la mai multe spitale

"Din păcate patru persoane sunt decedate şi patru sub resuscitare. Trei persoane au fost găsite în salon (n.r.- decedate).(...) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme", a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru AGERPRES.

Incendiu Matei Balș

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: BREAKING NEWS- Incendiu la Institutul ”Matei Balş” din Capitală: Patru pacienți au decedat

Întrebat dacă dintre cei transportaţi la alte spitale sunt persoane care se află în stare gravă, Arafat a răspuns: "Nu, pe probleme de arsuri nu".

Declarațiile Ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu

" Pacienţii sunt evaluaţi. Până acum au fost transferaţi la "Victor Babeş" patru pacienţi. După informaţiile mele, cu siguranţă vor fi şi alte transferuri.

Pacienţii sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la "Matei Balş". Este clar că este o problemă şi vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară. De asemenea, vorbim despre spitalul care a tratat, sunt două spitale mari în Bucureşti care au tratat, foarte mulţi pacienţi, au fost folosite la capacitate până astăzi.(...) În acest moment, nu am decât informaţiile acestea că există trei decese deja", a afirmat ministrul, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, precizând că situaţia este evaluată şi vor fi luate toate măsurile.

Citeste si: Ministrul Vlad Voiculescu, despre incendiul de la Matei Balș: Este clar că este o problemă

Și comandantul intervenției, colonelul Șchiopu a făcut declarații:

”Primul apel a venit la 5.05, primul echipaj a ajuns după 8 minute”, ”Era ardere generalizată”, ”S-au constituit echipe de salvare și echipe de lichidare a incendiului”, ”În afară de cele 4 persoane decedate, alte 102 persoane au fost evacuate”, ”Am avut 24 de autospeciale la fața locului”.

Doctorul Oprița a declarat:

”Am avut 38 de echipaje de prim-ajutor, 6 de Terapie intendivă”, ”Au fost mobilizați circa 100 medici și asistenți suplimentari”, ”Au fost evacuate în pirmă fază 44 de persoane către alte spitale de urgență, restul – evacuate către alte pavilioane ale spitalului”. 

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si