Cornel Dinicu a apărut la patru zile de la tragedie la priveghiul copilul său în vârstă de 11 ani. Micuțul și-a găsit sfârșitul în tragedia care a avut loc la Ferma Dacilor.

Patronul de la Ferma Dacilor a declarat în exclusivitate pentru Observatornews.ro că este sigur că la mijloc este vorba despre cineva care a vrut să le facă rău. În tot acest timp, ancheta merge mai departe, iar acuzațiile vin de la vârful Ministerului de Interne.

Șeful DSU a declarat că insferma dacilorpectorii ISU Prahova au efectuat controalele în funcție de interese.

Primele declarații făcute de Cornel Dinicu. „ Să ne facă rău, să ne distrugă

„Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu.”, a declarat Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor.

În tot acest timp, autoritățile fac anchete și ies la iveală neregulile de la Ferma Dacilor. Cei din Ministerul de Interne sunt de părere că tragedia putea fi evitată dacă instituțiile își făceau treaba.

„În 2019, în cadrul controlului care s-a făcut, acest amplasament putea să fie închis.”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Continuă cercetările incendiului devastator din Tohani. Filmul tragediei în care au pierit 8 persoane

„Organizarea controlului la Ferma Dacilor s-a realizat prin încălcarea documentelor de planificare şi neasigurarea pregătirii controlului, conform regulamentului privind activitatea preventivă desfăşurată de IGSU şi unităţile subordonate. Deci aici probabil că putem vorbi şi de un fals în documente.”, a spus adjunctul IGSU, Benone Duduc.

Primul raport al autorităților indică faptul că cele 8 persoane care și-au găsit sfârșitul la Ferma Dacilor ar fi putut să scape cu viață.

„Centrala de alarmare pentru fum şi care alarmează în caz de incendiu şi care putea să alarmeze pe cei care dormeau la mansardă, nu era funcţională. Deci clar, dacă această funcţiona, poate că astăzi nu eram aici să clarificăm toată situaţia asta.”, a spus Raed Arafat.

Evenimentul tragic a avut loc în a doua zi de Crăciun. O pensiune din Gura Vadului, ,,Ferma Dacilor'', s-a făcut scrum marți dimineața. Șapte persoane au decedat, iar alta este căutată.

În momentul în care a izbucnit incendiul, în pensiune erau 26 de persoane, care participau la o petrecere. 18 dintre acestea au reușit să se evacueze în timp util. Se pare că aceasta nu avea autorizație de incendiu, potrivit Digi24.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si