Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns sâmbătă dimineaţă la depozitul de la Institutul Cantacuzino, din Capitală, unde sunt prezenţi prim-ministrul Cîţu, şeful DSU Raed Arafat, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi ministrul Apărării Nicolae Ciucă.

Unde se află dozele de vaccin pentru imunizarea CORONAVIRUS

Cutiile cu doze de vaccin au fost descărcate de militari, iar după intrarea în depozit, unde sunt păstrate la temperatura de- 80 de grade Celsius, vor fi trimise către centrele regionale.

primele doze de vaccin coronavirus
Începe vaccinarea coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

Vaccinarea începe duminică, la ora 9:00, la spitalele ”Matei Balş” şi ”Victor Babeş”, în condiţiile în care primii vaccinaţi sunt medicii şi asistentele din prima linie a luptei cu pandemia de COVID-19.
Transportul cu vaccinurile a intrat vineri în ţară, pe la Vama Nădlac ll, şi a fost preluat de escortă a Jandarmeriei şi Poliţiei, care l-a însoţit până la Bucureşti.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 ajung în țară pe la Vama Nădlac 2, vineri

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat vineri, la Vama Nădlac, că este un moment istoric, vedem lumina de la capătul tunelului, dar nu înseamnă că problema s-a rezolvat.

Citeste si: SUA achiziționează 100 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech

Alături de Arafat s-a aflat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, care şi-a exprimat bucuria pentru interesul manifestat faţă de vaccin şi a precizat că se estimează ca următoarea tranşă să sosească în 28 decembrie, dar că se va şti cu două zile înainte Conform lui Gheorghiţă, în fiecare săptămână vor ajunge 140- 150 mii de doze in România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si