Close sidebar
Close sidebar

Primele imagini cu atacul SUA in Afganistan. America explica de ce a folosit cea mai mare bomba conventionala

Principalul comandant militar american din Afganistan a afirmat vineri ca decizia sa de a lansa una din cele mai mari bombe conventionale folosite vreodata in conditii de lupta a fost luata in coordonare cu oficiali din Washington si a fost una pur tactica, transmite Reuters, conform agerpres.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

"A fost arma potrivita pentru tinta potrivita", a declarat intr-o conferinta de presa la Kabul generalul John Nicholson, comandantul fortelor americane din Afganistan.

Bomba GBU-43/B, cu o greutate de 9,8 tone si cea mai puternica bomba nenucleara din arsenalul american, a fost lansata dintr-un avion MC-130 in districtul Achin din provincia estica Nangarhar, situata la granita cu Pakistanul. Ea a vizat o retea de tuneluri despre care oficiali afgani si americani afirma ca sunt folosite de militanti asociati cu Statul Islamic. Responsabili afgani au anuntat ca au fost ucisi 36 de luptatori loiali gruparii jihadiste.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI