Close sidebar
Close sidebar

Primele măsuri luate în urma controalelor ITM: transportul minerilor a fost sistat în toate carierele Complexului Energetic Oltenia

Inspectorii de muncă au oprit transportul muncitorilor în toate carierele Complexului Energetic Oltenia, în urma controalelor efectuate.

Diana Bostan,

Complex energetic Oltenia


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Anunțul a fost făcut de  Inspectorul General de Stat al Inspecției Muncii, Dantes Nicolae Bratu.

Transportul minerilor a fost sistat în toate carierele Complexului Energetic Oltenia

Această măsură a fost luată la data de 23 ianuarie și va rămâne în vigoare până vor fi puse la punct toate cerințele legate de securitatea transportului.

Citește și: Ministrul Energiei, Virgil Popescu, cere noi demiteri după tragedia de la mina din Gorj

Inspectorii de muncă au ajuns la concluzia că mașinile folosite pentru transportul minerilor nu mai pot fi folosite.

Ministrul Energiei a cerut noi demiteri de la conducerea CE Oltenia

"Raportul preliminar va fi trimis CE Oltenia. Practic, responsabilităţile în cadrul tragediei de la Jilţ Sud sunt în curs de anchetare. Noi nu facem anchetare penală. Vreau să subliniez această diferenţa între această anchetă penală şi administrativă", a spus ministrul.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citește și: Protest la Complexul Energetic Oltenia, în urma accidentului mortal de la cariera Jilț Sud

"În urma raportului preliminar aş vrea să vă prezint concluziile. Voi solicita Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia eliberarea din funcţie a directorului general, respectiv a domnului Daniel Burlan şi Marius Negru.

Punerea în pericol a vieţilor unor angajaţi este inacceptabilă. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la CE Oltenia şi folosirea unor maşini vechi de 40 de ani este inadmisibilă. Gradul de uzură este conform duratei", a spus Popescu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI