Tancurile și vehiculele blindate israeliene au fost văzute vineri seara îndreptându-se spre granița Fâșiei Gaza. Echipamentul militar a fost filmat în apropierea orașului Ashkelon din sudul Israelului, potrivit Sky News.

Informația vine după ce armata israeliană a îndemnat toți oamenii din orașul Gaza să-și părăsească casele „pentru siguranța lor”, demararea unui atac la sol fiind iminent.

Citește și: VIDEO LIVE din Israel și Fâșia Gaza. Imagini în timp real din mijlocul războiului. "Gaza devine o gură a iadului"

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat vineri că represaliile Israelului care se desfăşoară de o săptămână după atacul grupării palestiniene Hamas din Gaza reprezintă "doar începutul", dar nu a detaliat ce ar putea urma sau pentru cât timp, relatează Reuters.

Netanyahu: "Este doar începutul!"

"Îi lovim pe duşmanii noştri cu o forţă fără precedent", a declarat Netanyahu într-o scurtă declaraţie care, în mod neobişnuit, a fost difuzată la televiziune după începerea Sabatului evreiesc.

"Subliniez că acesta este doar începutul!", a subliniat prim-ministrul de la Tel Aviv.

Netanyahu a adaugat că Israelul a strâns „sprijin internațional extraordinar” pentru țară. „Vom eradica Hamas și vom aduce victoria”, spune el.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Declarația premierului israelian a fost scurtă, mai puțin de cinci minute.

Semnale că ofensiva terestră a Israelului în Gaza e iminentă

Presa internațională a scris, vineri seara, că ofensiva terestră așteptată a Israelului ar putea avea loc în curând, deoarece unui spital din Gaza i s-a transmis să evacueze în următoarele ore, potrivit unei organizații umanitare.

Anunțul a venit după ce Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au efectuat „raiduri localizate” în enclava palestiniană – primele misiuni terestre ale conflictului.

Analiștii de securitate și apărare se așteaptă ca ofensiva terestră anticipată să înceapă sâmbătă dimineața.

Tancuri ale israelului

Tancuri israeliene spre Gaza

[Sursa foto: Profimedia]

Secretarul general al ONU cere Israelului să evite o catastrofă umanitară în Gaza

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, este în "contact permanent" cu autorităţile israeliene "pentru a le cere să evite o catastrofă umanitară", a declarat vineri purtătorul său de cuvânt Stephane Dujaric, referindu-se la ordinul de evacuare a unei părţi a Fâşiei Gaza.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

ONU a declarat joi seara că a fost informată de armata israeliană cu privire la un ordin de "relocare" a circa 1,1 milioane de locuitori la nord de Wadi Gaza spre sud "în 24 de ore".

"Facem apel puternic ca un astfel de ordin să fie anulat pentru a evita transformarea a ceea ce este deja o tragedie într-o situaţie catastrofală", a insistat purtătorul de cuvânt al lui Antonio Guterres.

Primele raiduri în Gaza, confirmate de Israel

Israelul a confirmat vineri că trupele sale au efectuat primele raiduri la sol în Fâșia Gaza împotriva țintelor Hamas, în timp ce armata israeliană se pregătește pentru ceea ce pare a fi o incursiune mult mai mare.

Oficialii Forțelor de Apărare Israeliene au spus în postări pe rețelele de socializare că raidurile au avut loc în ultima zi. Nu este clar dacă Israelul a suferit victime în cadrul operațiunilor sau cât de multe lupte au avut loc în Gaza.

„În ultima zi, forțele IDF au efectuat raiduri locale pe teritoriul Fâșiei Gaza pentru a continua efortul de curățare a zonei de teroriști și arme. În cadrul acestor operațiuni s-a depus și un efort pentru a localiza persoanele dispărute”, a spus Daniel Hagari, un purtător de cuvânt al IDF, a declarat într-o postare pe rețelele de socializare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si