La un mers normal cu mașina, distribuția pe curea trebuie schimbată odată la 4 ani sau chiar mai devreme, daca ați parcurs 60.000 km, 90.000 km, 120.000 km. Această cifră depinde de motorizare. În cazul distribuției pe lanț, aceasta ar trebui schimbată odată la 250.000- 300.000 km.

Distribuția pe lanț, mai costisitoare decât cea pe curea

Multă lume știe faptul că un kit de distribuție pe lanț plus manoperă sunt de două sau chiar trei ori mai scumpe decât un kit de distribuție pe curea.

Având în vedere acest lucru, ar fi mai puțin costisitoare alegerea unui motor cu distribuție pe curea.

Simptomele unei distribuții uzate care necesită schimbarea acesteia

Zgomote: Primul semn că trebuie să schimbi distribuția, fie ea pe lanț sau pe curea, este acela că mașina devine mai leneșă și nu mai trage cum trăgea odată. După o perioadă de timp, aceasta începe să scoată zgomote, vor apărea și vibrațiile, iar acestea nu vor ceda din senin.

Motoarele cu distribuție pe curea, când aceasta este uzată, vor face un zgomot la relanti, pe care îl veți auzi dacă ridicați capota. Sunetul vine din partea dreapta si este similar cu cel făcut de cureaua de accesorii. Daca va întrebați cum vă dați seama ca zgomotul vine de la distribuție si nu de la cureaua de accesorii, atunci schimbați mai întâi cureaua de accesorii, iar daca zgomotul persista, înseamnă ca trebuie să schimbați și distribuția.

Distribuție pe curea

Motoarele cu distribuție pe lanț, când aceasta este uzata, nu fac zgomote ciudate la ralanti, doar atunci când le turați. In timpul mersului, atunci când schimbați vitezele sau faceți frână de motor se aude un sunet metalic in partea dreapta a motorului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie care a cumpărat un dulap vechi de pe Facebook a rămas fără cuvinte când a văzut ce se afla în interiorul acestuia- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Sunt mai multe simptome in cazul distribuțiilor pe lanț: motorul consuma mai mult, tremura la relanti, iar atunci când faceți frână de motor sunetul metalic este și mai pronunțat. După câteva secunde de mers se aprinde ESP-ul si dacă aveți ghinion se poate opri si motorul, rămânând aprinși martorii EPC (Electronic Pedal Control/ Electronic Power Control), Engine (motor) si Baterie, care însă se sting după ce reporniți motorul.

Citeste si: Cum poți depune contestație la o amendă de circulație

Citeste si: VIDEO- Trafic de coșmar pe E85. Mai multe tiruri au derapat pe polei

Fumul de evacuare: dacă observați mai mult fum decât în ​​mod obișnuit provenind de la evacuare (motor diesel), acesta poate fi un indiciu că reglajul avansului nu este corespunzător. În funcție de sistemul și generația de injecție, acest reglaj are particularitățile sale și se verifică/ reglează la înlocuirea distribuției.

Citeste si: Ce a pățit mama Geta? Getuța i-a trimis un pachet cu bunătăți mamei sale! "Dumnezeu să-ți dea sănătate și să te ferească de rău!"- kfetele.ro

Citeste si: Emilia Ghinescu: "Mă retrag în mine atunci cand mi-e dor". Artista își deschide inima în fața fanilor. Ce sentimente o încearcă- radioimpuls.ro

Citeste si: Câți bani pierde România din PNRR. Boloș explică de ce s-a blocat cererea 3 de plată: „CE a suspendat azi 400 de milioane de euro”- antena3.ro

Oprirea bruscă din mers: acesta este cel mai rău scenariu care va provoca pagube importante motorului.  Dacă mașina se oprește brusc, componentele afectate prin ruperea curelei vor fi: supape, culbutori, tacheți, arbore/i cu came, chiulasa, pistoane. Nu se aplică aceleași daune colaterale la toți producătorii auto.

Ulei ce se scurge în zona mecanismului de distribuție: pierderile de ulei în zona distribuției pot apărea în principal din îmbătrânirea/ defectarea a trei componente: garnitura capacului de arbore/i cu came, semeringul etanșare arbore cotit, semeringul de etanșare arbore/i cu came. În cazurile automobilelor foarte vechi pot apărea pierderi de ulei prin garnitura de chiulasă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si