În contextul atacului cu dronele ucrainene, baza aeriană se afla la aproximativ 160 de kilometri de cea mai apropiată ,,frontieră'' NATO. De asemenea, se afla la aproximativ 650 kilometri de frontiera ruso-ucraineană.

Ce a declarat Ministerul rus al Apărării?

„Regimul de la Kiev a întreprins un atac terorist cu ajutorul unei drone împotriva aeroportului militar din regiunea Novgorod”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Citește și: Două bombe de aruncător încastrate în rădăcini de arbore, descoperite pe un teren din Bacău. Specialiștii pirotehniști au intervenit

Rusia folosește deseori avioanele Tu-22M ,,Backfire'', pentru lansarea rachetelor de croazieră, utilizate pentru distrugerea portavioanelor asupra țintelor ucrainene.

Avioanele lansează rachetele de la distanță sigură

Rachetele sunt lansate de către avioane de la distanțe sigure, din spațiul aerian al Rusiei, însă nu se intră în spațiul aerian ucrainean.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Primul bombardier nuclear strategic al Rusiei, distrus într-un atac cu drone ucrainene

Primul bombardier nuclear strategic al Rusiei, distrus într-un atac cu drone ucrainene

[Sursa foto: Twitter-Ukraine Weapons Tracker]

,,Backfire'' s-a făcut remarcat în principiu prin lansarea rachetelor antinavă Kh-22/Kh-32 asupra țintelor civile din Ucraina, încă din mai 2022.

Mai mult decât atât, avioanele Tu-22M fac parte din arsenalul nuclear strategic al Rusiei. Acestea pot lansa inclusiv rachete nucleare.

Între anii 1969 și 1993, peste 500 de bombardamente similare au fost produse în URSS și Rusia. De asemenea, Federația Rusă dispune de aproximativ 60 de bombardiere strategice Tu-22M3 ,,Backfire'' operaționale, potrivit Digi24.ro

Citește și: VIDEO- Masacru la Cernihiv. Rușii au atacat cu rachete în timp ce oamenii mergeau la biserică: „O sâmbătă obişnuită, pe care Rusia a transformat-o într-o zi de durere şi pierdere"



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si