Close sidebar
Close sidebar

Primul caz cu noua varianta britanică a coronavirusului a ajuns și în Iran

O primă contaminare cu varianta britanică a noului coronavirus a fost depistată în Iran, unde bilanţul oficial publicat marţi înregistrează o scădere a numărului morţilor din cauza covid-19 sub pragul de 100 - pentru prima oară de mai bine de şase luni, relatează AFP.

Andreea Bolocan,

Primul caz cu noua varianta britanică a coronavirusului a ajuns și în Iran [Sursa foto: g4media.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”Din nefericire, primul caz al variantei britanice a covid-19 a fost depistat la unul dintre compatrioţii noştri care a sosit din Marea Britanie”, a anunţat la televiziune ministrul Sănătăţii Said Namaki.

Iranul este cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu de pandemia covid-19

Varianta B.1.1.7- denumită VOC 202012/01- a fost descoperită în noiembrie în Maria Britanie şi s-a extins rapid în întreg regatul, iar apoi a fost depistată în zeci de ţări din lume. Conform primelor date este vorba despre o tulpină mult mai contagioasă decât a virusului aflat în circulaţie, dar care pare să nu fie mai periculoasă.

Citeste si: Vaccinul anti-COVID a ajuns la spital în cutii de pizza

Prima persoană infectată cu varianta britanică a virusului se află în carantină

Potrivit lui Said Namaki, persoana testată pozitiv cu noua variantă s-a plasat în carantină la sosirea în Iran şi nu şi-a contaminat rudele.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Nou focar de coronavirus în România. Virusul continuă să facă ravagii

Noul coronavirus a ucis 55.748 de oameni în Iran şi a contaminat 1.255.620 de la primele cazuri, în februarie, potrivit ultimelor date oficiale anunţate marţi de către o purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari.

Numeroşi oficiali iranieni, inclusiv Said Namaki, recunosc că aceste bilanţuri sunt puternic subestimate. Totodată, Sima Sadat Lari a anunţat că bilanţul zilnic al morţilor din cauza covid-19 la nivel naţional a scăzut în ultimele 24 de ore la 98 de decese- cel mai mic bilanţ înregistrat de la 18 iunie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI