Close sidebar
Close sidebar

Primul caz de gripă din acest an a fost înregistrat la București

Primul caz de gripă din acest an a fost confirmat la un bărbat de 30 de ani din București.

Madalina Grigore,

Primul caz de gripă din acest an a fost confirmat la București.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății a anunțat joi seară că s-a înregistrat primul caz de gripă din acest sezon rece. Acesta a precizat că bărbatul se simte bine și că a fost testat și pentru SARS-CoV-2, iar rezultatul a fost negativ.  

„Astăzi a fost raportat primul caz de gripă în acest sezon. Vorbim de o persoană de sex masculin, 30 de ani, din București”, a declarat Andrei Baciu.

Citeste si: Țara din UE care reintroduce pașaportul sanitar, după două luni cu ZERO restricții

Niciun caz de gripă înregistrat în săptămâna anterioară

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP)arată că în săptămâna 1-7 noiembrie la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și

pneumonii) a fost de 45.249, cu 5.3% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (47.773) si cu 19,1% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (55.930). 

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Caz tulburător la Iași. O femeie de 38 de ani, bolnavă de COVID, a murit la cumpărături, după ce s-a tratat 10 zile "de gripă"

Persoane vaccinate antigripal

La nivel național, 74 de cazuri de gripă clinică comparativ cu 10 cazuri înregistrate în săptămâna anterioară.

În sîptămâna 1-7 noiembrie, nu a fost înregistrat niciun caz de gripă. Primul caz a fost înregistrat joi, 11 noiembrie, în București. Până la data de 7 noiembrie au fost vaccinate antigripal 144.800 de persoane din grupele la risc, cu vaccinul distribuit de Ministerul Sănătății.

Citeste si: România a întrerupt vaccinarea gratuită antigripală  

Unde poate fi făcut vaccinul antigripal

Românii de peste 65 de ani, bolnavii cronici, în special cei cu boli respiratorii și cardiovasculare, copiii și gravidele, se pot vaccina gratuit antigripal la medicul de familie. Totodată, vaccinul antigripal ar putea fi făcut și în farmacii. Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt al Colegiului Farmaciştilor din România a declarat că pentru fiecare din serviciile din farmacie să se elibereze ghiduri de practică farmaceutică. 

Citeste si: Când începe campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere. Vor fi livrate aproximativ două milioane de doze de vaccin antigripal către medicii de familie

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI