Primul caz de mpox din Thailanda a fost descoperit săptămâna aceasta. Persoana infectată a călătorit de curând în Africa. Este vorba despre tulpina africană responsabilă pentru epidemia din acest moment, au transmis autoritățile thailandeze, scrie Agerpres.

Departamentul de control al bolilor a testat pacientul, un bărbat în vârstă de 66 de ani, care a sosit în Thailanda pe data de 14 august. Acesta este infectata cu varianta „clada 1b”.

Citește și: VIDEO Variola maimuței se răspândește! Organizația Mondială a Sănătății a convocat ședință de urgență

mpox, variola maimutei, thailanda, epidemie

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Specialiștii monitorizează în acest moment atât persoana infectată, cât și 43 de persoane care au intrat în contact apropiat cu aceasta. Până în acest moment, aceste persoane nu au simptome, dar rămân sub monitorizare timp de 21 de zile, așa cum este procedura.

„Departamentul de control al bolilor doreşte să confirme rezultatul unui test de laborator care relevă prezenţa mpox clada 1b la un pacient european.

Monitorizăm 43 de persoane care au fost în contact apropiat cu pacientul şi, până în prezent, nu au prezentat niciun simptom, dar trebuie să continuăm monitorizarea timp de 21 de zile”, a declarat departamentul de control al bolilor într-un comunicat, adăugând că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va fi informată despre modul în care va evolua situația.

În acest moment, pe lista țărilor cu risc se află 42 de state.

Oricine călătorește în Thailanda din una dintre acestea trebuie să se înregistreze și să fie supus unui test în momentul în care intră în țară.

Mpox sau variola maimuței este o boală virală, care se transmite de la animal la om, dar se poate transmite și prin contact fizic apropiat. Printre simptomele bolii se numără febră, dureri musculare și leziuni care apar la nivelul pielii. Directorul thailandez de control al bolilor spune că mpox se transmite mult mai lent decât COVID-19, din cauza contactului strâns necesar pentru transmiterea de la om la om.

Citește și: O tulpină mortală a variolei maimuței, din ce în ce mai răspândită. OMS, la un pas să declare epidemie internațională

mpox, variola maimutei, thailanda, epidemie

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si