VIDEO - Primul caz de variola maimuței înregistrat la granița României
Ungaria a înregistrat primul caz de variola maimuţei la un bărbat de 38 de ani, a declarat medicul şef Cecilia Muller pentru agenţia de presă de stat MTI, potrivit Reuters.
Autorităţile sanitare ungare investighează dacă bărbatul a călătorit în străinătate recent, potrivit news.ro.
Boala nu se răspândeşte cu uşurinţă, doar prin contact apropiat, a spus Cecilia Muller într-o conferinţă de presă.
“Variola maimuței” este boala care a generat panică în Europa. Care sunt simptomele și când trebuie, obligatoriu, să mergi la medic. Anunțul făcut de Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din […]
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Variola maimuței câștigă teren în Europa: zeci de cazuri noi identificate într-o singură zi în Marea Britanie <
Autoritățile din Portugalia au identificat cinci cazuri sefere de infecție cu “variola maimuței”, iar serviciile de sănătate din Săania au opt cazuri suspecte, pe care le testează.
Mare Britanie a plasat, deja, Europa în stare de alertă pentru acest virus.
“ Este o boală asemănătoare cu variola, dar nu are aceeași gravitate. Apare, de obicei, în Africa. În Europa și în SUA a apărut în cazuri foarte rare. Nu este la fel de contagioasă ca variola, dar la persoanele cu deficiențe imune pot da și forme mai severe de boală. Se manifestă ca un sindrom pseudo-gripal, cu febră, dureri de cap, cu dureri de mușchi, de oase și oboseală extremă. La câteva zile de la apariția acestor semne, începe să apară o roșeață pe piele, după care evoluează similar cum evoluează leziunile din variola sau cele din varicelă. Deci roșeața se transformă în vezicule care mai apoi se transformă în cruste ”, a spus doctorul Virgil Musta, potrivit wowbiz.ro.