Primul caz de infectare cu virusul West Nile din acest sezon a fost înregistrat în România. Este vorba despre un bărbat care are între 60 și 69 de ani și care este din Capitală.

Din data de 3 iunie 2024, de când a început perioada de supraveghere a infectărilor cu acest virus, nu a mai fost înregistrat alt caz, anunță INSP.

Citește și: "Începe nebunia din nou". Finlanda, prima țară din lume care își vaccinează populația împotriva gripei aviare

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

virus, west nile, tantar

„De la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile (03.06.2024) până la data de 25.07.2024 s-a înregistrat 1 caz confirmat de infecţie cu virusul West Nile, a precizat Institutul Național de Sănătate Publică.

Medicii, recomandări pentru populație

Pentru a evita contactul cu țânțarii care pot purta virusul, medicii le recomandă oamenilor să evite expunerea la insecte, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi și să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari.

De asemenea, specialiștii recomandă montarea plaselor la toate geamurile locuințelor, secarea bălților de apă din apropierea gospodăriilor și îndepărtarea recipientelor cu apă stătută și a gunoiului menajer.

West Nile este unul dintre cele mai periculoase virusuri din lume, care afectează atât oamenii, cât și animalele și care se transmite prin înțepătura de țânțar tigru Asiatic. Acesta poate duce la boli grave, precum meningita sau encefalita West Nile și poate chiar să pună în pericol viața persoanei infectate.

Citește și: VIDEO Un bărbat de 45 de ani, acuzat că și-a infectat intenționat partenera cu HIV

virus, west nile, tantar

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si