Bebelușul de 13 luni a fost internat în spital și i-a fost dat diagnosticul de insuficiență hepatică și edem cerebral.Un alt val al hepatitei severe s-a înregistrat în luna aprilie în Marea Britaie, atunci când alte zeci de țări au fost afectate.

Citeste si: Ce e rujeola. Cum se manifesta si cum se trateaza

Organizația Mondială a Sănătății a afirmat că 33 de țări au fost afectate și au fost înregistrate 920 de cazuri posibile.

Citeste si: Adenovirusul "tip 41", depistat în 70% din cazurile de hepatită necunoscută

Adenovirusul "tip 41" a fost depistat în 70% din cazurile de hepatită necunoscută

Organizația Mondială a Sănătății a identificat până în prezent 384 de cazuri suspecte de hepatită de origine necunoscută. Aceștia au transmis mai multe ipoteze cu privire la aceste cazuri.

Citeste si: Reprezentanții OMS critică strategia vaccinării în ţările bogate și îndeamnă să nu mai fie imunizați copiii şi adolescenţii

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Au fost făcute progrese importante în ceea ce priveşte investigaţiile complementare şi perfecţionarea ipotezelor de lucru", a declarat Philippa Easterbrook, din cadrul Programului mondial al OMS privind hepatita, în cadrul unei conferinţe de presă, scrie Agerpres.


"În prezent, principalele ipoteze rămân cele care implică adenovirusul, luând în considerare şi rolul COVID-19, fie în calitate de coinfecţie, fie ca infecţie anterioară", a mai spus Easterbrook.

Citeste si: A reapărut rujeola, boala contagioasă pentru copiii nevaccinați

Tot mai mulți copii sunt neimunizați, iar bolile copilăriei pot fi foarte grave dacă acestea apar la adulți.

Citeste si:  Ce e rujeola. Cum se manifesta si cum se trateaza

"Sunt destul de mulți copii nevaccinați sau cu vaccinarea întârziată, ei sunt cei mai expuși.

Citeste si:   Copila de cinci ani cu hepatită de cauză necunoscută va fi transferată vineri la Spitalul Fundeni: „Dacă se va lua decizia transplantării...”

Cei   nevaccinați fac boala   și sunt un rezervor pentru cei care nu au ajuns încă la vârsta pentru vacccinare."

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si