O nouă boală a fost depistată în rândul animalelor. Este vorba despre variola ovină, iar primul focar a fost identificat la câțiva kilometri de granița României. Fermierii sunt în alertă.

Primul focar de variolă ovină, la câțiva kilometri de granița României

Bulgaria este în alertă sanitară, după ce în localitatea Straldzha, aflată la câțiva kilometri de granița cu România, a fost depistat primul caz de variolă ovină.

Noul focar care atacă fermele a fost identificat la puțin timp după ce pesta micilor rumegătoare a făcut ravagii. Bulgaria a înțiințat Sistemul Mondial de Informaţii privind Sănătatea Animalelor al Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor despre focarul de variolă ovină identificat într-o fermă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un asteroid gigantic se apropie de Pământ cu 31.933 km/h. Ce se va întâmpla marți- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Se pare că variola ovină este cauzată de un virus din familia Poxviridae. Este o boală gravă și foarte contagioasă, care afectează ovinele şi caprinele. Ar fi suficient ca un singur exemplar să aibă virusul pentru a ucide o întreagă turmă. Fermierii bulgari sunt în alertă și caută măsuri pentru a-și proteja animalele.

Citește și: "Horror, cocină!" Un cuplu de români, traumatizat după vacanța în Grecia. Unde și-au petrecut concediul: "Nu sper la vreun ban înapoi, dar mi-aș dori să fie închis hotelul, să nu mai treacă nimeni prin asta"

Taxa pentru deparazitare, introdusă de la 1 septembrie

Începând cu data de 1 septembrie, șoferii care treceau din România către Bulgaria, au fost nevoiți să plătească pentru deparazitare. Procesul a fost gratuit pe timpul verii, dar cu venirea noului sezon, taxa de deparatizare trebuie achitată de șoferi.

Decizia a fost adoptată pentru a preveni apariția focarelor de pestă a micilor rumegătoare.

Citește și: O nouă taxă pentru românii care merg în Bulgaria, de la 1 septembrie! Cât costă și care este motivul pentru care a fost introdusă

Șoferii trebuie să achite între 2 euro și 10 euro, în funcție de dimensiunea autoturismului, pentru deparazitarea mașinii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si