Autoritățile ruse l-au reținut pe generalul Serghei Surovikin, comandantul adjunct al operațiunilor militare ale Rusiei în Ucraina, pe fondul unei epurări a oficialilor militari, transmite Al Jazeera.

Citește și: Jens Stoltenberg ar urma să rămână la conducerea NATO încă un an. Care a fost anunțul Alianței

Reținerea are loc în urma rebeliunii de scurtă durată a forțelor mercenare Wagner, potrivit surselor citate de ziarul Moscow Times.

Serghei Surovikin, arestat pentru „complicitate la rebeliune”  

Generalul Serghei Surovikin, supranumit „Generalul Armaghedon” de mass-media rusă pentru reputația sa nemiloasă, este un veteran al războaielor Rusiei din Cecenia și Siria, unde a fost decorat de președintele rus Vladimir Putin.

Citește și: Putin acuză Occidentul după rebeliunea lui Prigojin. "Vor ca rușii să se ucidă între ei"

The Moscow Times a raportat miercuri că Surovikin a fost arestat din cauza a ceea ce una dintre sursele anonime a spus că el a fost „de partea lui Prigojin în timpul revoltei”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un blogger militar rus, Vladimir Romanov, a raportat, de asemenea, arestarea lui Surovikin miercuri, în timp ce think tank-ul Institute for the Study of War (ISW) din Washington, DC a raportat o altă sursă rusă

care susține că Surovikin a fost „acuzat de complicitate la rebeliune”.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat încă informațiile despre detenția lui Surovikin, a spus site-ul știri moscovit.

„Generalul Armaghedon” Serghei Surovikin, arestat 

„Generalul Armaghedon” Serghei Surovikin, arestat 

[Sursa foto: Twitter]

Ce greșeală a comis „Generalul Armaghedon”

Revolta forțelor Wagner „a devenit un pretext pentru o epurare masivă în rândurile forțelor armate ruse”.

Surovikin îl susținuse pe Prigojin, dar serviciile secrete occidentale nu știau cu certitudine dacă el a ajutat în vreun fel rebeliunea. Pe măsură ce revolta s-a desfășurat, el i-a îndemnat public pe luptătorii lui Wagner să se întoarcă la bazele lor sâmbătă, a raportat Reuters.

New York Times a mai raportat că Surovikin știa dinainte că Prigojin plănuia o rebeliune și că autoritățile ruse verificau dacă este complice sau nu.

Cine este Serghei Surovikin

Surovikin a avut o lungă carieră în armata Rusiei, unde a fost promovat în mod repetat și și-a câștigat reputația de brutalitate pură în Cecenia și, mai recent, în Siria.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Pe 8 octombrie 2022, președintele Vladimir Putin l-a numit pe mult decoratul Surovikin, care acum are 57 de ani, comandant general al războiului rusesc împotriva Ucrainei.

Două zile mai târziu, Rusia a dezlănțuit cel mai mare asalt cu rachete și lovituri aeriene de la invazia din februarie 2022, împingând războiul într-o nouă fază mai brutală cu Surovikin la conducere.

Analiștii au comentat de-a lungul timpului "atitudinea absolut neiertătoare a lui Surovikin față de inamic" și concentrarea lui, asemănătoare cu laserul, pe realizarea progresului militar, "indiferent de cost sau de risc”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si