Ziua Armatei Române, pe care o sărbătorim astăzi, este un omagiu adus peste timp tuturor eroilor căzuţi în luptă pentru apărarea pământului românesc. Acum, avem cel mai bun prilej de a le mulţumi generaţiilor de astăzi de militari ai României, în care ne punem toată încrederea pentru apărarea ţării sau ne reprezintă cu cinste în misiuni şi diferite teatre de operaţii din lume sub egida Alianţei Nord-Atlantice, ONU sau a Uniunii Europene”, spune premierul în mesaj.

Primul mesaj transmis de Nicolae Ciucă din poziția de ministru interimar al Apărării

”Profesionalism, responsabilitate, onoare, curaj şi dăruire – acesta este profilul militarilor din Armata Română, confirmat de aprecierile primite constant din partea partenerilor şi aliaţilor internaţionali”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Citeste si: VIDEO- Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Pregătirea şi înzestrarea Armatei Române reprezintă în continuare direcţii-cheie, pentru a întări capacitatea de apărare a ţării noastre şi pentru a răspunde exigenţelor şi provocărilor geostrategice ca stat de frontieră externă a comunităţii euro-atlantice”, afirmă premierul Ciucă.

Ciucă a vorbit și despre înzestrarea cu echipamente şi tehnică militară modernă a Armatei României 

”Avem în desfăşurare, la ora actuală, mai multe programe de modernizare a echipamentelor din dotare şi de înzestrare cu avioane multi-rol, cu sisteme şi echipamente moderne defensive, sisteme radar, precum şi echipamente de decontaminare şi protecţie individuală colectivă”.

Citeste si: Marcel Ciolacu, despre creșterea pensiilor: „Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare”

Nicolae Ciucă are toată încrederea în Armata Română și în pregătirea acesteia și că deține o o rezervă operaţională de oameni pregătiţi, prin recrutarea de rezervişti voluntari şi prin stagiul militar voluntar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si