Regele Charles al III-lea a transmis un mesaj public cu privire la evenimentul istoric. A fost primul mesaj pe care monarhul l-a transmis după ce a fost diagnosticat cu cancer.

Primul mesaj transmis public de Regele Charles al III-lea

„Nu pot decât să-mi cer scuze că nu pot fi alături de voi în persoană pentru a sărbători acest eveniment istoric", a spus Regele Charles al III-lea.

Monarhul a început luni tratamentul pentru cancer și și-a anulat toate evenimentele și întâlnirile publice la care urma să participe.

Grenada face parte din națiunile membre ale Commonwealth-ului, o asociere a statelor independente care împărtășesc legături istorice și culturale cu Imperiul Britanic. 

Citește și: VIDEO- Prințul Harry și-a vizitat tatăl bolnav. Regele Charles a fost recent diagnosticat cu cancer, boala care i-a ucis bunicul

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Charles al III-lea și-a exprimat printr-o declarație „cea mai profundă admirație” în ceea ce privește progresul Grenadei din ultimele cinci decenii. 

”Împreună, aţi făcut din Grenada un exemplu de democraţie, de drepturi ale omului şi de stat de drept", a mai declarat Regele Charles al III-lea, potrivit EFE, citată de Agerpres.

Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer

Oficialitățile de la Palatul Buckingham au anunțat, în urmă cu o zi, că Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer.

În anunț, oficialitățile nu au oferit detalii cu privire la forma de cancer de care suferă regele. În schimb, curtea regală ar fi negat zvonurile cu privire la diagnosticul cu cancer de prostată.

Regele Charles al III-lea a fost operat la sfârșitul lunii ianuarie de prostată. După operație, în timp ce efectua tratamentul, medicii au făcut tragica descoperire și l-au diagnosticat pe monarh cu cancer.

Citește și: VIDEO- Preoții pot fi reclamați. Taxa cerută pentru cununia religioasă, botez sau înmormântări este ilegală

"Majestatea Sa rămâne pozitiv cu privire la tratamentul primit ți speră să se întoarcă cât mai repede posibil la datoriile regale. Majestatea Sa a ales să împărtășească disgnosticul pentru a evita zvonurile, dar și în speranța de a arăta compasiune față de cei care suferă de cancer",  se arată în declarația transmisă de Palalatul Buckingham. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si