David Bennett Jr., fiul pacientului: „Eram într-o criză profundă! Tatăl meu era pe patul de moarte! Medicii i-au spus că mai are mai puțin de 6 luni de trăit și că operația este experimentală. Putea să nu supraviețuiască sau să mai trăiască o zi sau două!”

Primul om cu inimă de porc se simte bine

Acum, a trecut o lună de când americanul trăiește cu o inimă de porc ce-i bate în piept, iar reușita transplantului confirmă ceea ce oamenii de știință din întreaga lume cercetau de mai bine de 20 de ani.

Dr. Muhammad Mohiuddin, Universitatea din Maryland: „Se spune demult că xenotransplantarea este viitorul și așa se va întâmpla! Sunt mulți care au afirmat acest lucru, iar eu vreau să spun că xenotransplantarea este prezentul.”

Citeste si: VIDEO| Pentru prima dată în istorie, o inimă de porc a fost transplantată cu succes în corpul unui om

Germania va crește porci pentru organe 

Cercetătorii germani au anunțat că vor clona și crește porci modificați genetic, din rasa Auckland Island, pentru a putea efectua noi transplanturi de inimă la om. Se așteaptă ca primele teste să fie gata până în anul 2025.

Între timp, primul om din lume căruia i-a fost transplantată o inimă de porc este ținut sub supraveghere, după ce medicii au declarat că există în continuare riscuri, precum apariţia unei infecţii sau hipertensiunea arterială.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Citeste si: Primul barbat cu inima de la porc

Dr. Bartley Griffith, Universitatea din Maryland: „El mi-a spus că vrea să trăiască și că, dacă nu va trăi, noi vom învăța ceva! Desigur, îmi doresc să știm mai multe, dar învățăm în fiecare zi de la acest domn! Până acum, suntem fericiți cu decizia de a face transplantul, iar el este la fel! Are un zâmbet mare pe chip!”  

Deși cercetătorii susțin că transplantarea de organe de la animale modificate genetic ar însemna salvare a zeci de mii de oameni, intervin chestiunii legate de aspectul etic al unor astfel de operații! În februarie 2019, o petiţie iniţiată de grupul german Medici Împotriva Experimentelor pe Animale, în care se solicita interzicerea cercetărilor de xenogrefare, a strâns peste 57.000 de semnături. 

Citeste si: Primul transplant de inimă de porc la om

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si