Pacienta, în vârstă de 40 de ani, este în stare stabilă și va fi reevaluată clinic și imagistic cu un computer tomograf extrem de performant pentru a se stabili cu exactitate nevoia și soluția terapeutică optimă.

În măsura în care patologia permite, în perioada imediat următoare se va interveni prin tehnici de radiologie intervențională în vederea excluderii anevrismului.

Heliportul Spitalului Universitar de Urgență București a devenit funcțional la începutul lunii decembrie.

Lucrările de construcție la cel mai modern heliport medical în terasă din România au început în luna aprilie a acestui an.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La Spitalul Universitar de Urgență București a fost dat în folosință săptămâna trecută și Blocul Operator Central. Cele 11 săli sunt dotate cu aparatură medicală de înaltă performanță. Printre echipamentele medicale din BOC regăsim: O-arm (CT mobil), C-arm (Rx mobil), neuronavigație și neuromonitorizare, microscop operator pentru neurochirurgie, coloană laparoscopie 3D, sisteme sigilare vasculară, lămpi scialitice, console anestezie, defibrilatoare, aparate de anestezie de înaltă performanță cu capacitate de recrutare pulmonară și altele importante pentru actul medical.

În Blocul Operator Central de la SUUB pot fi operați aproximativ 50 bolnavi/zi, iar valoarea acestui proiect privind dotarea în integralitate cu aparatură este de 59.260.000 de lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul de stat.

Despre Spitalul Universitar de Urgență București

SUUB este unul dintre cele mai mari spitale de urgență din România de grad IA care are în structura sa peste 45 de secții și compartimente în specialitățile medicale și chirurgicale.

Anual aici sunt îngrijiți peste 55.000 de bolnavi în spitalizare continuă, peste 60.000 de bolnavi în spitalizare de zi, iar consulturile în UPU și Ambulatoriul integrat depășesc 300.000 de pacienți în fiecare an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si