Elon Musk a inventat un cip cerebral. Dispozitivul creat de miliardar pare că are succes.

Primul pacient căruia i s-a implantat cipul cerebral poate face acum lucruri supraomenești. Ce abilități are, mai nou, bărbatul cu cip cerebral?

Invenția secolului: cipul cerebral. Ce abilități are pacientul cu un astfel de dispozitiv implantat?

Noland Arbaugh, în vârstă de 29 de ani, este primul pacient căruia i s-a implantat un cip cerebral.

Bărbatul a necesitat acest dispozitiv după un accident rutier grav, în urma căruia, unele funcții i-au fost afectate. 

pacient cip cerebral

Primul pacient care are implantat un cip cerebral are abilități supraomenești. 

[Sursa foto: capturi platforma socială X]

Pacientul a rămas paralizat, dar a ajuns să poată avea unele abilități supraomenești. Operația avut loc în luna ianuarie a acestui an, iar bărbatul a declarat că intervenția nu a fost deloc dificilă și nu a necesitat o oarecare perioadă de adaptare sau recuperare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Operația a fost super ușoară. Am fost literalmente externat din spital o zi mai târziu. Nu am nicio deficiență cognitivă, ar fi declarat pacientul, potrivit antena3.ro. 

Citește și: VIDEO- Antena 5G de pe mall naște controverse: „Afectează creierul că mereu când ajung în zona asta am niște palpitații”

cip cerebral

Primul pacient care are implantat un cip cerebral are abilități supraomenești

[Sursa foto: istockphotos]

Într-o postare realizată de un doctor pe platforma socială X, se observă cum bărbatul, care este paralizat, joacă șah cu ajutorul cipului cerebral.

Primul pacient uman Neuralink, care este paralizat, este capabil să controleze un computer și să joace șah doar gândindu-se. Nu este magie. Este știință și Elon Musk!,  a scris doctorul în postarea de la platforma socială X.

Dispozitivul a fost inventat de miliardarul Elon Musk. Potrivit acestuia, cipul cerebral revoluționează atât știința, cât și medicina. Implantarea acestui cip cerebral ar putea ajuta persoanele care suferă de diferite dizabilități să comunice. De asemenea, acest cip ar putea trateze potențial afecțiuni grave precum obezitatea, depresia, autismul și schizofrenia, potrivit antena3.ro. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si