Primul român care a contactat virusul West Nile este o femeie din județul Olt. Ea are 48 de ani. „Pentru marea majoritate a populației, virusul este asimptomatic. 1 din 5 cazuri pot dezvolta febră cu dureri de cap, diaree, vomă, iar 1 la 150 de persoane poate dezvolta infecții ale sistemului nervos central. Foarte grav se pot infecta persoanele imunocompromise care mai au și alte boli pe fond și unele cazuri nefericite se pot termina cu deces.”

, a declarat cercetătorul științific al Institutului Cantacuzino- Elena Fălcuță, pentru ProTV.

Citeste si: Buzău: Primul caz de infectare cu virusul West Nile din acest sezon

Simptomele infecției cu West Nile

Mai mulți țânțari infectați cu virusul West Nile umblă prin București. Edilul Capitalei a declarat că încă nu s-au găsit cazuri de infectare la oameni, însă astăzi a fost depistată o femeie din Olt.

Citeste si: Încă o persoană a murit din cauza virusului West Nile

Medicii atenționează că 20% dintre persoanele care se îmbolnăvesc pot dezvolta forme grave. Printre simptome se numără dureri de cap, vărsături și febră.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Autoritățile au montat capcane pentru țânțari în 16 zone din toate sectoarele din București. În urma analizelor făcute insectelor capturate, specialiștii încearcă să depisteze prezența virusului West Nile.

primul-roman-infectat-cu-west-nile
Țânțari infectați cu West Nile.[Sursa foto: Shutterstock]

Două probe pozitive au fost depistate în ultimele zile în București. Medicii spun că virusul West Nile nu se transmite de la om la om.

Citeste si: Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon a ajuns la 60

Țânțarii purtători ai virusului West Nile au fost depistați în zonele Crângași și Universitate-Eroilor. În acest context, primarul Capitalei spune că au fost intensificate acțiunile de dezinsecție.

În țara noastră nu au mai existat țânțari purtători ai viruslui West Nile din 2019, când au fost înregistrate 66 de cazuri de infectare și 8 decese.

Citeste si: Primul caz de infectare cu virusul West Nile, în România! Unde a fost depistat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si