Executivul din Capul Verde, la conducerea căruia se află premierul Ulisses Correia e Silva, a hotărât să-l onoreze pe ''Rege'' prin schimbarea numelui Stadionului Naţional, care se află în localitatea Monte Vaca din insula Santiago, în stadionul ''Pele'', potrivit unui anunţ postat pe Facebook, notează jurnaliștii de la  Agerpres.

Citește și: VIDEO- Legendarul fotbalist Pele, condus pe ultimul drum. Peste 230.000 de oameni au venit la sicriul depus pe stadionul din Santos

Ulisses Correia e Silva a mărturisit această hotărâre prin faptul că republica insulară şi Brazilia au o istorie şi o cultură ''care merg mână în mână, considerând că sunt două ţări surori, unite prin limbă şi prin identităţi foarte asemănătoare''.

Guvernul din Capul Verde își dorește să sărbătorească acest act simbolic în scurt timp

''Ca un omagiu şi o recunoaştere adusă acestei figuri care ne face pe toţi măreţi, îmi exprim intenţia (a Guvernului) de a numi Stadionul nostru Naţional drept 'Stadionul Pelé', într-o iniţiativă pe care cred că mai multe ţări din întreaga lume o vor urma'', a declarat Ulisses Correia e Silva, premierul din Capul Verde.

Citește și: Este doliu în sport. A murit unul dintre cei mai mari piloți

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Guvernul din Capul Verde, care speră că va sărbători acest act simbolic în cea mai scurtă perioadă de timp, a transmis deja această intenţie la FIFA, după ce preşedintele Gianni Infantino a solicitat tuturor ţărilor din lume să atribuie numele lui Pele unuia dintre stadioanele lor.

Președintele Braziliei i-a adus un omagiu legendarului fotbalist

De asemenea, şi preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva i-a adus un ultim omagiu lui Pele la stadionul Vila Belmiro.

Slujba de înmormântare a marelui fotbalist ar urma să aibă loc la ora 17.00 (ora României) la Memorial Necrópole Ecumênica din Santos. Va fi o ceremonie la care va participa doar familia.

Citește și: Mama lui Pele trece prin clipe de coșmar. Femeia își va înmormânta marți cel de-al doilea fiu diagnosticat cu o boală grea

Pelé s-a stins din viață pe data de 29 decembrie 2022, la vârsta de 82 de ani, după ce a fost internat la spitalul Albert Einstein, pentru o infecție respiratorie. Pe 21 decembrie, echipa de medici a semnalat că tumoarea a avansat şi că Pele a avut nevoie de tratament intensiv din cauza disfuncţiilor la rinichi şi inimă.  Spitalul a precizat că decesul a survenit în urma ''cedării mai multor organe vitale''. 

Citește și: Declarațiile marilor fotbaliști după moartea lui Pele: „Odihnește-te în pace, rege!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si