Update 13.45 Parlamentul European cere activarea imediata a procedurii de iesire din Uniunea Europeana a Marii Britanii "pentru a evita o incertitudine care ar aduce prejudicii şi pentru a proteja Uniunea", transmite Agerpres, citand AFP.

Intr-o rezolutie adoptata cu 395 de voturi pentru si 200 împotrivă, Parlamentul European subliniaza ca voita britanicilor trebuie indeplinita.

Update 12.20: Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, a declarat in discursul de deschidere la Consiliul European că nicio negociere cu Marea Britanie nu poate incepe inainte ca tara să anunţe parasirea Uniunii Europene.

"Mi-as dori ca si Marea Britanie să respecte rezultatele acestui vot", a spus Juncker.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La Consiliul European vor participa toti liderii statelor uniunii, inclusiv fostul premier al Marii Britanii, David Cameron, care vrea sa obtina cea mai buna relatie la nivel economic cu UE, inainte de a parasi blocul comunitar. Pe de alta parte, liderii din Franta, Germania si Italia i-au sugerat premierului britanic sa grabeasca iesirea din UE.

"Este esential sa nu se piarda timp in abordarea problemei iesirii Marii Britanii din UE", a declarat presedintele Frantei, François Hollande, intr-o conferinta de presa comuna cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, si premierul Italiei, Angela Merkel, informeaza Mediafax.

Ministrul german de finante, Wolfgang Schauble, a declarat ca Uniunea Europeana nu poate trece peste Brexit ca si cum „nu s-ar fi intamplat nimic”, precizand ca s-a ajuns in aceasta situatie pentru ca europenii nu inteleg ce se intampla la nivelul UE.

"Trebuie sa ne concentram eforturile pentru ca Europa sa se acomodeze cu ideea ca din ce in ce mai multi oameni- nu doar din Germania, din Marea Britanie, Grecia, Danemarca sau Franta- nu inteleg complet ce activitati avem", a subliniat Schauble.

Ministrul britanic de Finante, George Osborne, a declarat luni, inainte de deschiderea Bursei de la Londra, ca Marea Britanie va activa Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, ce ii va permite iesirea din Uniunea Europeana, “numai atunci cand va fi pregatita”.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si