Primul transport de tablete anti-Covid 19 a sosit la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara
La Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Timişoara a sosit primul transport de tablete Molnupiravir.
Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Timişoara a primit 24.000 de comprimate ce au ca substanță activă Molnupiravirul.
”Medicamentele au fost achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii şi sunt destinate pacienţilor vulnerabili şi în vârstă care au dezvoltat o formă moderată de COVID-19 care se poate transforma într-o formă severă de boală. Tableta reduce cu 50% riscul de spitalizare şi de deces”, transmit reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.
Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore împotriva COVID-19
Potrivit specialiștilor, medicamentul are ca scop reducerea severității bolii, prin introducerea unor erori în codul genetic al virusului Sars-CoV-2.
Merck Sharp & Dohme (MSD) a furnizat 50.000 de cutii de Molnupiravir cu administare orală pentru tratatarea formelor ușoare până la moderate de Covid-19.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Bilanț Covid-19, 7 februarie. 81 de decese raporate în ultimele 24 de ore
"MSD (Merck Sharp & Dohme, denumire comercială a Merck & Co., Inc., Kenilworth, NJ, SUA) a furnizat în România 50.000 cutii de LAGEVRIO® (molnupiravir), un medicament antiviral cu administrare orală indicat pentru tratamentul COVID-19 la adulţii care nu necesită oxigenoterapie suplimentară şi care prezintă risc crescut de progresie spre o formă severă de COVID-19.
MSD furnizează la cerere acest medicament aflat în procedură de evaluare în vederea autorizării de către Agenţia Europeană a Medicamentului, ca urmare a eliberarii unei Autorizaţii privind furnizarea de medicamente pentru nevoi speciale emisă de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR)".Acest medicament este inclus în protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2 încă din decembrie 2021. O cutie de Molnupiravir cu 40 de pastile, care asigură dozele necesare pentru cinci zile de tratament, va costa aproximativ 20 de dolari în ţările sărace.
Citeste si: Elevii se îmbolnăvesc de Covid pe bandă rulantă. Câte școli și clase sunt închise