Secţiunea dintre Biharia şi Borş a autostrăzii A3, noul punct de trecere a frontierei dintre România şi Ungaria, numit Borş II, dar şi porţiunea de autostradă M4 cu care sectorul românesc face conexiunea sunt inaugurate, vineri, în prezenţa mai multor oficialităţi din România și Ungaria.

Tronsonul românesc se întinde pe doar 5,35 kilometri, din zona Biharia şi până la ieşirea din ţară.

Guvernul României este reprezentat de miniştrii Bogdan Aurescu (Externe) şi Lucian Nicolae Bode (Transporturi), informează eBihoreanul.ro.

Citeste si: Cele două simptome-cheie ale Covid-19 la copii. Nu tusea sau pierderea mirosului apar primele

Punct de frontieră cu 10 benzi pe sens

Ceremonia de deschidere a punctului de frontieră Borş II – Nagykereki şi de inaugurare a conexiunii dintre autostrăzile A3 şi M4 a început la ora 13 chiar în noul punct de frontieră, dotat cu câte 10 benzi pe fiecare sens.

Citeste si: De necrezut. Peste 7.000 de cadre medicale, răpuse de coronavirus

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

La evenimentul care are loc în aer liber şi a debutat cu intonarea imnurilor celor două ţări participă zeci de persoane, în frunte cu oficialităţile. Din partea statului maghiar participă Peter Szijjártó, ministru de Externe. 

Citeste si: Marian Vanghelie și-a ascuns ani de zile averea, dar acum a făcut-o publică! Candidatul la Primăria Sectorului 5 nu a câștigat nici un ban în ultimul an! EXCLUSIV

Între celelalte oficialităţi care iau parte la inaugurare se numără prefectul Dumitru Ţiplea, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Citeste si: Curs valutar BNR, vineri 4 septembrie 2020. Moneda euro atinge un nou maxim istoric


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si