Compania farmaceutică Bharat Biotech, din India, care a dezvoltat vaccinul Covaxin, a anunțat că a încheiat analiza finală a studiilor clinice de fază 3, catalogând studiul ca fiind cel mai amplu realizat în această țară.

Citeste si: Vaccinul care protejează împotriva virusului dublu mutant Delta

Dezvoltatorul a declarat că vaccinul are o rată de eficacitate de peste 93,4% împotriva infecției severe cu Covid-19 și 77,8% împotriva infecției simptomatice, informează CNN. Studiul a implicat 25.800

de participanți, cu vârste cuprinse între 18 și 98 de ani. Dintre aceștia, 2.433 de persoane aveau peste 60 de ani, iar 4.500 aveau comorbidități.

Citeste si: VIDEO| Două decese provocate de mutația Delta a virusului Sars-Cov-2, în România

Protecție împotriva tulpinii Delta

Bharat Biotech a precizat, de asemenea, că noul vaccin a oferit 65,2% protecție împotriva tulpinii Delta, care a fost detectată pentru prima dată în India și a devenit varianta predominantă în țară și în curând în întreaga lume.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Președintele și directorul general al Bharat Biotech, Dr.

Krishna Ella, a declarat că rezultatul „dovedește capacitatea Indiei și a țărilor lumii aflate în curs de dezvoltare de a se concentra asupra inovației”.

Citeste si: OMS, anunț despre al treilea val Sars-COV-2: „Situația evoluează rapid"

„Covaxin nu numai că va aduce beneficii cetățenilor indieni, ci va contribui, de asemenea, la protejarea întregii omeniri împotriva acestui virus mortal (Covid-19)”, a declarat Balram Bhargava, directorul general al Consiliului Indian al Cercetării Medicale (ICMR), care a participat la dezvoltarea vaccinului.

Citeste si: Amestecarea vaccinurilor împotriva COVID-19. Una dintre cele mai bune recomandări din partea Germaniei

Covaxin, autorizat deja în 16 țări

Realizarea a două doze de Covaxin a fost aprobată pentru utilizare de urgență restricționată în India în ianuarie, înainte ca rezultatele preliminare ale studiului de fază 3 să fie publicate. Compania a primit autorizație pentru utilizare de urgență în 16 țări, inclusiv Brazilia, Filipine, Iran și Mexic.

Bharat Biotech, cu sediul în Hyderabad, poartă discuții cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a primi autorizația de utilizare. În cazul unui aviz favorabil, Covaxin ar fi primul vaccin dezvoltat în India care ar primi autorizație OMS.

Controverse privind vaccinul indian

Bharat Biotech s-a confruntat cu controverse în ceea ce privește vaccinul. La începutul acestui an, mai mulți participanți la faza a 3-a de testare, care proveneau din zonele mărginașe ale orașului indian Bhopal, au declarat pentru CNN că nu și-au dat seama că fac parte dintr-un studiu clinic, ci au crezut că sunt vaccinați. Bharat Biotech, ICMR și Spitalul Popular din Bhopal, care au realizat studiul clinic, au negat săvârșirea unor fapte greșite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si