Îngrășămintele sunt de mai multe tipuri, iar în continuare vrem să îți prezentăm principalele categorii de culturi pentru care se pot folosi ingrasaminte foliare. Acestea se aplică direct pe plantă și deși gradul de absorbție este mai mic decât în cazul îngrășămintelor clasice, procesul este mai eficient.

1. Vița de vie

Țara noastră are numeroase podgorii care produc vinuri savuroase și struguri delicioși, potriviți pentru a fi degustați oricând.

Indiferent dacă ai o cultură de viță de vie doar pentru consumul propriu sau dacă și comercializezi struguri și vin, poți folosi îngrășăminte foliare și astfel te poți bucura de o recoltă bogată.

2. Floarea soarelui

Și cultura de floarea soarelui este foarte des întâlnită în țara noastră. Aceste plante adoră căldură, însă seceta le poate afecta dezvoltarea. De aceea, pe lângă irigații, au nevoie și de extra-substanțe ce le vor ajuta să dezvolte corect și să producă semințe de calitate.

3. Căpșun

Cine nu adoră căpșunile? Cultura de căpșun este destul de ușor de întreținut, însă dacă vrei rezultate spectaculoase și recolte parfumate și dulci, poți folosi cu încredere un îngrășământ special conceput pentru acesta, compatibil cu alte insecticide și tratamente specifice.

4. Cartof

Ai putea spune că pentru cartofi sunt mai potrivite îngrășămintele clasice, care se aplică în sol, însă cele foliare nu fac altceva decât să ajute cartofii să crească armonios și să reziste schimbărilor de temperatură și eventualelor intemperii ce pot apărea

în timpul verii.

5. Pepeni

Ai văzut vreodată pepeni apăruți în mod spontan, datorită unor semințe aruncate din greșeală în pământ? Aceștia sunt foarte mici, fiind mai potriviți pentru a fi murați decât pentru a fi consumați vara și nici nu au gustul dulceag specific acestor fructe. De aceea, pentru ca pepenii să fie delicioși, au nevoie de un mic ajutor extern.

6. Trandafiri

Indiferent dacă ai trandafiri în grădină și vrei să prepari diferite delicatese din ei (dulceață sau sirop) sau dacă ai plantat trandafiri cu scopul de a-i vinde, este bine de știut că și aceștia se pot bucura de îngrășăminte foliare, care să le asigure tot ce au nevoie pentru a deveni cei mai frumoși și parfumați.

7. Rapița

Rapița este una dintre cele mai populare culturi în țara noastră și totodată una dintre cele mai profitabile. În cazul în care te gândești să cultivi această plantă, trebuie să știi că vei avea nevoie de îngrășăminte specifice.

8. Porumb

Deși porumbul pare una dintre culturile ce se dezvolta indiferent de condiții, adevărul este că are nevoie de ajutor, mai ales dacă nu ai realizat o fertilizare temeinică a solului. Pentru cultura de porumb, este bine să apelezi la îngrășăminte foliare ce se aplică rapid și eficient.

9. Cireș

Delicioasele cireșe îți pot aduce un profit foarte mare, însă trebuie să acorzi atenție atât insecticidelor folosite, dar și îngrășămintelor. Cireșii pot suferi de foarte multe boli, iar dăunătorii pare că îi preferă. De aceea, pentru a-i pregăti de o recoltă bogată, aplică și îngrășăminte foliare.

10. Castravete

Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm și cultura de castravete. La fel ca și cireșii, castraveții pot fi atacați de numeroși dăunători și de asemenea se pot îmbolnăvi destul de ușor. Astfel, pe lângă tratamentele specifice, utilizează și îngrășăminte pentru a-i ajuta să se dezvolte mai bine și să fie mai rezistenți în fața dăunătorilor. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Sperăm ca aceste informații să îți fie de folos!

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si