Presupusul autor al dublului asasinat de la Iaşi, marocanul cu cetățenie canadiană Ahmed Sami El Bourkadi a fost prins de poliţiştii din Roma, Italia, informează Poliția Română.

Citeste si: Tânăr decedat într-o fântână. A fost deschis un dosar penal

El este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi și a fost arestat în lipsă de autoritățile române, fiind principalul suspect în cazul crimei de la Iași, unde doi tineri studenți, au fost găsiți carbonizați în vila de lux unde locuiau cu chirie.

Procurorii au cerut ca suspectul să fie dat în urmărire internațională.

Suspectul ar fi mers la spital după comiterea dublei crime

Poliţia Română a anunţat marți că tânărul a fost prins de poliţiştii din Roma. El ar fi fugit din ţară imediat după comiterea crimelor din Iaşi, nu înainte de a merge la spital pentru a-şi trata rănile.

Citeste si: FOTO| Cine este principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Iași. El i-ar fi ucis pe cei doi studenți la medicină

"Prin cooperarea dintre Poliția Română și autoritățile din Italia (Poliția Statală din Italia), a fost localizată persoana bănuită de infracțiunea de omor, din județul Iași. Cel în cauză a fost localizat și reținut, în Roma", se arată într-o informare a Poliţiei Române.

Surse din rândul anchetatorilor declară că suspectul se cunoştea cu cei doi studenți care au fost ucişi. De asemena, procurorii consideră că ar mai exista un complice în acest caz.

VIDEO- Prof. dr. Carmen Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași:

 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si:  Un copil din Tulcea a fost împușcat, fără intenție, de polițiștii care se aflau într-o urmărire. Au fost trase zece focuri de armă

Celelalte persoane audiate până în prezent, au fost eliberate

Conducerea Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi a informat, luni, că în urma necropsiilor, s-a constat că tânăra prezenta 33 de plăgi tăiate, în timp ce iubitul acesteia avea 17 plăgi tăiate.

Medicii legişti au demonstrat că plăgile de pe trupurile celor doi tineri erau dispuse aproape identic şi ,,aveau dispoziţie pentru afectarea organelor vitale".

Toți suspecții audiați de polițiști în ultimele 48 de ore, bănuiți că ar fi putut avea legătură cu uciderea studentului marocan şi a prietenei acestuia, au fost eliberați și lăsați să plece acasă, anchetatorii neavând probe privind implicarea lor în dubla crimă.

Citeste si:  VIDEO| Un bărbat din Capitală a căzut cu mașina în râul Dâmbovița de pe Podul Ciurel. Victima a fost scoasă din apă și este resuscitată de SMURD

Tinerii studenți au avut parte de o moarte violentă

Oamenii legii continuă cercetările în acest caz, fiind colectate probe ADN de la mai multe persoane aflate în anturajul celor doi tineri ucişi.

Surse din rândul celor care fac ancheta precizează că ar fi fost mai multe persoane care au intrat în casa în care locuiau cei doi tineri şi că autorii ar fi acţionat extrem de violent.

Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, a declarat, sâmbătă, că tânărul de origine marocană urma să plece cu avionul vineri la Bruxelles, dar că nu a mai ajuns la destinaţie, moment în care Poliţia a fost sesizată în legătură cu dispariţia acestuia. În plus, procurorii au început urmărirea penală in rem în acest caz, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Cei doi studenți locuiau cu chirie într-o vilă din zona Moara de Vânt, tânărul fiind student la UMF, cu cetăţenie marocană, iar fata româncă.

Citeste si:  Un bărbat de 41 de ani din Republica Moldova a fost omorât în bătaie de un musafir, în propria casă

Cine erau studenții uciși cu sânge rece la Iași

Studenta ucisă era născută în localitatea Miroslava, avea 23 de ani și se numea Ioana Vanesa Burlacu, potrivit presei locale.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Tânăra a absolvit Liceul Teoretic Miron Costin din Iași, iar acum studia la Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa.

Tânărul  de origine marocană, iubitul fetei, avea 25 de ani și era student la medicină, la acceași universitate din Iași. Se pare că tânărul provenea din orașul Fes, iar potrivit datelor de pe paginile sale de socializare în trecut studiase la Bruxelles, acolo unde trebuia  să se întoarcă vineri. 

Youssef Ajniyah  a fost văzut ultima dată  miercuri, când o vecină din acel complex în care locuiau a văzut curtea plină de tineri beți care fumau narghilea. 

Apropiații săi susțin că tânărul era o persoană liniștită, care se înțelegea extrem de bine cu iubita sa cu care avea o relație de mult timp.

Studenta ucisă la Iași se numea Ioana Vanesa Burlacu, era născută în localitatea Miroslava și avea 23 de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si