" Solemnitatea la care participam aduce omagiu regelui nostru atat de iubit de poporul roman si admirat de intreaga lume. Dar, rostul adunarii de astazi are radacini adanci in 150 de ani de istorie moderna plina de pagini tragice, dar si inaltatoare. Am pierdut, ca si intreaga natiune, un parinte. De aceea, in aceste clipe grele, suntem uniti in doliul nostru. Bunatatea si iertarea tatalui meu au invins toate relele secolului trecut.

intelepciunea lui a asigurat continuitatea tarii noastre in momente de grava abatere de la mersul firesc al lumii. Chiar atunci cand a fost departe de tara, romanii l-au privit ca pe un far luminos. Pentru aproape un secol, regele Mihai a fost o parte din fibra statului roman", a afirmat Principesa Margareta.

Custodele coroanei a spus ca incepe o noua tinta pentru casa regala.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Cu aceleasi valori si principii ca ale tatalui meu voi continua sa servesc interesele fundamentale ale Romaniei. Ca si regele Mihai, voi inchina munca mea romanilor din toate tarile lumii. Coroana va continua sa faca tot ce este posibil, alaturi de institutiile fundamentale ale statului pentru progresul tarii, in cadrul UE si NATO. Regele a crezut intotdeauna ca este datoria noastra sa fim parte integranta a acestor eforturi.

Pe langa activitatile de consolidare a comunitatilor romanesti, pe langa proiectele caritabile, familia mea si cu mine vom fi alaturi de institutiile statului im promovarea adevaratului chip al Romaniei si a intereselor ei pe plan international. tarii lumii au nevoie sa cunoasca mai bine ceea ce Romania a reusit in 150 de ani ca stat modern, ce a realizat in secolul care a trecut de la Marea Unire si ce a construit dupa caderea comunismului. Privind in urma, putem sa fim mandri de progresele natiunii noastre", a subliniat Principesa Margareta.

Principesa si-a incheiat astfel alocutiunea: "In inima parintilor mei a existat intotdeauna un maine. Cu gandul la acel maine, va multumesc pentru ziua de astazi. Asa sa ne ajute Dumnezeu!"
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si