Nepoata împăratului Japoniei Naruhito, Prințesa Mako, în vârstă de 30 de ani, s-a căsătorit marți, cu fostul său coleg de facultate. Pentru actualul soț, Kei Komuro, aceasta a renunțat  la statului ei regal și la o compensație de 1,2 de milioane de euro.

De asemenea, Prințesa Mako nu va avea parte nici de fastul ritualurilor tradiționale pentru nunta sa.

Citeste si: Nuntă regală în Grecia

Mariajul a fost amânat mult timp din cauza controverselor legate de logodnicul său

Un reprezentant al Agenţiei Imperiale a declarat că relația dintre cei doi s-a oficializat, în ciuda controverselor din trecut: „Documentele matrimoniale au fost prezentate şi acceptate”

Prințesa Mako a fost surprinsă de televiziunea japoneză, în timp ce părăsea reşedinţa imperială Akasaka din Tokyo. Prințesa şi-a luat rămas bun de la familie, înclinându-se în faţa părinţilor şi în faţa reprezentanţilor presei, îmbrațișând-o apoi pe sora sa.
Citeste si: Au reclădit o casă veche cu banii de la nuntă

Prințesa şi-a pierdut titlul regal

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În urma căsătoriei cu Kei Komuro, Prințesa Mako a pierdut statutul regal. Această situație este normală pentru femeile din neam, însă este o premieră în istoria Japoniei când este refuzată indemnizaţia. 

Logodna celor doi a fost anunțată în anul 2017. Atunci, presa  scria despre partenerul prințesei că știe să schieze, cântă la vioară și gătește. Anul următor, cuplul a anunțat că amână nunta, pentru că ar fi avut nevoie de mai mult timp pentru a-și planifica viitorul împreună.

Prințesa a trecut prin multe situații triste, îndurând multe critici. Mai mult de atât, au fost aduse acuzaţii la adresa  mamei lui Komuro. S-a pretins că a împrumutat bani de la un fost logodnic pentru studiile fiului ei şi nu i-a returnat. 

Potrivit legii japoneze vechi, căsătoria dintre un membru al familiei regale și un om de rând implică renunțarea la statutul regal și la toate beneficiile ce rezultă din această poziție.

Citeste si: Prima nuntă regală din Grecia: Cel mai tânăr fiu al fostului suveran grec s-a căsătorit cu fiica unui miliardar elvețian

Sursa: bbc.com


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si