Prima oprire a Printului de Wales a fost la casa tatarasca de pe Aleea Minoritatilor din Satul Nou amenajat in muzeu. insotit de directorul muzeului, Paula Popuiu, el s-a oprit la biserica din Dragomiresti, unde Gelu Voicu si Taraful din Teleorman si dansatorii ansamblului Bornasul din Alexandria au interpretat si dansat Calusul. Profitand de moment, printul Charles s-a prins in hora mare a dansului traditional.

El s-a aratat foarte interesat de demonstratia de incondeiere a oualelor facuta de mesteri artizani din Bucovina, a urmarit cum sunt pictate icoane pe lemn si piatra,  iar la casa Chiojda din Buzau a urcat in pridvor, a admirat tesaturile si scoartele expuse, fiind intampinat de reprezentanti ai fundatiei care ii poarta numele.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

La ora transmiterii acestei stiri, vizita printului Charles este in desfasurare. El a mers la biserica Timiseni si s-a oprit pe pajistea Jurilovca din incinta muzeului.

Aceasta este a doua zi a vizitei oficiale intreprinse de printul Charles in Romania. Miercuri, Printul de Wales al Marii Britanii a depus o coroana de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol si a semnat in cartea de onoare.

Klaus Iohannis l-a decorat, miercuri, pe Printul Charles, la Palatul Cotroceni, cu Steaua Romaniei.

Vizita in Romania este prima din turneul european pe care mostenitorul Coroanei Britanice l-a inceput miercuri si il va incheia pe 6 aprilie. Printul Charles se va afla in Romania pana vineri.

Aceasta este cea de-a doua vizita oficiala in Romania a Printului Charles, din 1998 si pana in prezent.


 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si