El era fiul lui George Matei Cantacuzino, cel care a creat Palatul bibliotecii "Dumitru Staniloae" si Palatul Cancelariei din Ansamblul Metropolitan din Iasi, ele fiind cunoscute si sub numele de "palatele siameze".

Serban Cantacuzino a fost membru onorific al Uniunii Arhitectilor din Romania si presedintele Fundatiei Pro- Patrimonio, fundatie ce s-a implicat activ in restaurarea monumentelor istorice din Romania.

Vestea mortii sale a fost data de catre Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

"Cu deosebita tristete am aflat de trecerea in nefiinta a Printului Serban Cantacuzino, personalitate remarcabila a exilului romanesc, un destin marcat de evenimentele politice ale vremii si de mostenirea istorica.

Membru onorific al Uniunii Arhitectilor din Romania, Serban Cantacuzino a fost fondatorul si presedintele Fundatiei Pro-Patrimonio, implicandu-se activ in proiecte de renovare si restaurare a unor monumente istorice din Romania.

Exceptional om de cultura, Printul Cantacuzino participa frecvent la evenimentele culturale organizate de Institutul Cultural Roman al carui prieten si colaborator era.

Exemplu de decenta, umanitate, implicare civica si dinamism, Printul Serban Cantacuzino ramane un model pentru comunitatea romaneasca din Marea Britanie. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!", este mesajul publicat de Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, pe Facebook.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si