Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a fost prezent, astăzi, la deschiderea noului an universitar de la Agronomie.

Studenţii vaccinaţi anti-COVID-19 vor avea prioritate la cazare în cămine

Dacă înainte unele universități au anunțat că vor oferi o lună gratuită de cazare celor vaccinați, astăzi a fost făcut anunțul, conform căruia toți studenții vaccinați vor avea prioritate la cazare.

„Peste 80% dintre studenţii cazaţi acum sunt vaccinaţi şi le mulţumesc pentru înţelegerea importanţei vaccinării.

Ordinul comun de ministru care va fi semnat în această după-amiază – de îndată ce în şedinţa de guvern prin care miniştrii educaţiei şi sănătăţii vor fi abilitaţi pentru semnarea acestui ordin comun – va avea o prevedere clară, la cererea tuturor universităţilor din România, prioritatea la cazare în căminele din campusurile studenţeşti pentru studenţii vaccinaţi, pentru posesorii certificatului verde – pentru cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. În acest fel ne vom putea apropia de normalitate şi în mediul universitar”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus, 1 octombrie. Trei tineri printre victimele de azi. Aproape 400 de copii spitalizați cu COVID

Studenții din Iași vor primi o lună de cazare gratuită

Pentru început gratuitatea cazării pentru o lună este valabilă doar la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași. 

Și studenții de la Universitatea Transilvania din Brașov vor putea beneficia de gratuitate, timp de o lună, dacă sunt vaccinați.

Citeste si: COVID-19- restricții de noapte în Timișoara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si