Close sidebar
Close sidebar

Probele la Evaluarea Națională încep luni. Anunțul Ministerului Educației

Ministerul Educaţiei anunţă că luni, 20 martie, încep probele simulărilor pentru Evaluarea Naţională. Accesul elevilor în săli se va face până la ora 8.30, iar probele vor începe la ora 9.00.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Luni, 20 martie,  încep probele simulărilor pentru Evaluarea Naţională de la ora 9.00, anunță Ministerul Educației. Disciplinele sunt limba şi literatura română, matematică, precum şi limba şi literatura maternă pentru elevii care au urmat cursurile în limba maternă. 

Cât timp vor avea la dispoziție elevii

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore(pentru elevii de clasa a VIII-a, respectiv trei ore pentru elevii din clasele terminale de liceu.

Citește și: Vești bune pentru elevi. Se dau burse de 5.000 de lei pe an școlar, iar unul dintre criterii este chiar nota la Evaluarea Națională

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor. 

Citește și: Bacalaureat 2023. Ce modificări vor avea loc? Surpriză pentru viitorii absolvenți!

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pentru simularea de Evaluare Naţională la clasa a VIII a, subiectele sunt redactate sub forma unei broşuri faţă-verso, aşa cum este transmisă de Centrul Naţional pentru Politici în Educaţie şi Evaluare. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul.

Rezultatele obținute la simulare nu se pot contesta

Obiectivele simulării sunt, potrivit ministerului, ”familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real & optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Citește și: Ce presupune portofoliul digital al elevilor? Anunțul făcut de Ministerul Educației

Rezultatele obţinute de elevi la simulare vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară.

Citește și: Evaluarea Națională 2023. Ce modificări au loc în acest an pentru exemenul elevilor și pentru admiterea la liceu?

Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI