Ce spun paginile de specialitate

Daca vrei sa descoperi problemele adevarate ale masinilor, un prim pas este sa verifici istoricul postarilor de pe blogurile sau forumurile dedicate. Jurnalele de bord postate online sunt o moda ce functioneaza de mai bine de 20 de ani. Atunci cand cauti un model anume de Ford Transit, este bine sa verifici motoarele de cautare cu privire la eventualele probleme semnalate. Din acest punct de vedere, compania americana sta destul de bine, in sensul ca nu exista modele puse la zid de internauti.

Avantajul postarilor de tip blog sau forum consta in ajutorul pe care il poti primi din partea unor proprietari care s-au confruntat cu probleme similare. Multi utilizatori revin si multumesc pentru sfaturile care i-au ajutat sa grabeasca reparatia masinii si sa revina la activitate si productivitate.

Generatiile vechi, mai usor de intretinut

Daca intrebi orice transportator ce masini prefera, sa nu fii surprins daca vei afla ca sunt mai atasati de generatiile mai vechi de Transit, pana la inceputul anilor 2000. Motivul este simplu: noile tehnologii implementate de producatorii auto in special pentru respectarea normelor de mediu contin foarte multe componente electronice asupra carora este greu de intervenit. Este suficient sa pronunti formula magica AdBlue si vei primi concluzii pe masura. Cu cat o masina are mai multe elemente de mecanica, cu atat va fi mai usor de reparat si de intretinut. Pe masura ce apar o multime de senzori si filtre, lucrurile se complica, diagnoza este mult mai dificila si uneori masina nu mai poate fi deplasata decat pe platforma, lucru ce dauneaza afacerii.

In plus, modelele mai vechi au si marele avantaj de a gasi piese de schimb sau componente la preturi foarte bune in parcurile de dezmembrari Ford Transit.

Rechemari in service

La final de 2019, Ford a anuntat ca recheama in service mii de modele comerciale Transit cu motorizarea 2.0 EcoBlue. A fost o veste socanta, avand in vedere succesul de care s-a bucurat motorul diesel dezvoltat in totalitate de compania americana.

Din fericire, problema a fost identificata la un furnizor de injectoare care a livrat produse defecte in fabricile de productie. Un alt apel de rechemare in service fusese lansat in 2016, pentru motoarele 2.2 TDCi si 3.2 TDCi, tot la sistemul de injectie. Acestea pot fi influentate de calitate combustibilului, de stilul de sofat si de conditiile in care circuli.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Avand in vedere ca au o istorie de aproape 70 de ani, este firesc ca oamenii sa se orienteze catre masini ca Ford Transit, trecute de 7 generatii si zeci de milioane de clienti multumiti. Problemele aparute in timp, datorita kilometrilor parcursi si conditiilor de infrastructura, pot fi diminuate printr-o exploatare atenta. Cu cat intretii mai bine masina, cu atat te vei bucura mai mult de functionarea ei optima.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si