Probleme pe care le poți întâmpina cu o mobilă bucătărie
Bucătăria este încăperea nelipsită din nici o locuință și amenajarea ei este de interes maxim nu numai pentru cei pasionați de gătit.
Principiul funcționalității este cel mai urmărit, dar mulți oameni iau în calcul și crearea unui mediu plăcut, mai ales când petrec mult timp în această cameră. Alături de electrocasnicele uzuale, e necesar să dotezi cu mobilă bucătărie potrivită și de calitate, pentru a-ți asigura un mediu agreabil și util. E bine să știi ce probleme pot apărea cu mobila bucătăriei înainte să faci cumpărături, pentru a înlătura eventualele neplăceri.
Citeste si: Istoria castelului Corvinilor. În jurul acestuia se va construi un sat medieval
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro
Montarea mobilei la domiciliu este în prezent foarte utilizată, fie că optezi pentru mobilă bucătărie din magazin sau la comandă. Dacă nu este făcută corespunzător pot urma probleme pe care le poți evita dacă ești în cunoștință de cauză. O variantă sigură este să apelezi la profesioniști care montează și așează pe poziție piesele de mobilier. În special dacă este un set ce presupune asamblare complicată este recomandat să lași pe cei instruiți, deoarece ulterior poți avea probleme legate de stabilitate sau fiabilitate. În cazul în care ai abilități și ai mai făcut așa ceva, citește cu atenție instrucțiunile, asigură-te că ai toate sculele necesare, pregătește terenul de lucru, cheamă măcar o persoană în ajutor și montează mobila urmând pașii din indicații. Fii atent cum setezi șurubelnița electrică pentru a evita strângerea excesivă, folosește un ciocan de plastic pentru a nu deteriora plăcile și verifică de două ori înainte de orice etapă. Dacă montarea se face necorespunzător pot aparea probleme la închiderea și deschiderea ușilor sau sertarelor, inserarea altor elemente (chiuvetă, plită, cuptor, etc.) sau legate de siguranța în utilizare.
Citeste si: Boxe depozitare- Soluții perfecte pentru a-ți depozita mobila
Suspendarea unor piese de mobilă bucătărie îți poate crea probleme dacă pereții nu sunt drepți, dacă sunt realizați din rigips sau dacă sistemele de prindere nu sunt adaptate la greutatea pe care urmează să o susțină. Într-o bucătărie de dimensiuni mici, dar nu numai, este o soluție practică ce îți oferă mai mult spațiu de depozitare. Atenție însă la modul în care fixezi corpurile suspendate și alege să folosești o susținere de la bază, deoarece este mai sigură în caz de încărcare a dulapului. Folosește o nivelă pentru a așeza mobila în poziție dreaptă, altfel riști să se verse conținutul dulapurilor sau să nu funcționeze corespunzător ușile. Pentru suspendare se recomandă materiale mai ușoare, dar e important să fie bine închegate, preferabil și cu adeziv pe lângă șuruburi sau cepuri.
Citeste si: Amenajarea băii. Idei și sfaturi utile
Mobilierul făcut la comandă de obicei este asamblat de angajații firmei care îl execută și are avantajul că va fi potrivit spațiului, dar e recomandat să știi cu exactitate ce dorești, înainte de a da comanda pentru mobila bucatarie, deoarece poți fi nemulțumit de rezultat, dacă ai o idee vagă și lași producătorul să decidă în locul tău.