In septembrie 2013, Ionut Anghel (4 ani) isi gasea sfarsitul pe un teren aflat in apropiere de Parcul Tei. Cazul a devenit celebru la nivel international, a starnit un scandal urias in Romania dupa schimbarea legii in legatura cu eutanasierea animalelor fara stapan. Dupa un proces care a durat aproape 3 ani, vinovati pentru moartea baiatului au fost gasiti: ADP Sector 2, SC Tei Rezidential SRL (firma care detinea terenul) si Constantin Ciorascu (patronul firmei).
Tragicul eveniment a dus si la prabusirea afacerilor firmei care detinea terenul de langa lacul Tei. Daca in 2013, Tei Rezidnetial raporta venituri totale de aproape 2,4 milioane lei si un profit net de peste 230.000 lei, de atunci lucrurile au mers tot mai prost.
Anul trecut, pierderea a crescut la 3,7 milioane lei, la un total al veniturilor de 1,3 milioane lei. De asemenea, nivelul datoriilor pe 2016 a ajuns la 2,2 milioane lei fata de 250.000 lei cat era in 2013. Firma pare insa sa aiba potential de redresare: 13 milioane lei in capitaluri si creante de peste 2 milioane lei.
La putin timp dupa condamnare, sotia patronului firmei a devaluit intr-un interviu ca a facut credit bancar pentru a acoperi suma despagubirilor, punandu-si, astfel, in pericol, siguranta financiara a familiei.
In acelasi timp, de mai multi ani, firma a inceput procedurile legale pentru ridicarea unui complex de agrement pe malul lacului Tei, chiar pe terenul pe care a fost gasit Ionut. Pana acum, insa, lucrarile nu a fost demarate.