Mii de pelerini au luat parte la slujbele de sărbătoare de la Mănăstirea Nicula. Dealul din fața altarului de vară a fost arhiplin, iar credincioșii s-au rugat toată noaptea la icoana Maicii Domnului. Înainte de miezul nopții, icoana a fost scoasă din biserică într-o procesiune impresionantă. 

Citește și: Programul de Ziua Marinei 2023. Mii de turiști sunt așteptați la Constanța. Mai mulți politicieni și-au anunțat prezența la eveniment

„Mai bine ca aici nu e niciunde. Vă spun din tot sufletul. Cine vine aici își întărește credința, are ce să vadă, să audă.”

Zeci de mii de credincioși s-au rugat la icoana făcătoare de minuni

Oameni veniți din toate colțurile țării au ascultat slujba din corturi sau paturile întinse pe dealul mănăstirii. Cu toții s-au rugat până dimineață sub cerul liber.

„Din dragoste o facem. Din dragoste pentru Maica Domnului. Nu simțiți nici oboseală aici. Nu ne forțează nimeni, venim din dragoste pentru Măicuță Sfântă.”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„În seara asta este o seară unică. Am venit să ne bucurăm împreună cu această populație. Ați fost la icoană? V-ați rugat? Am fost, am spus ce ne doare și am spus că îi mulțumim.”

Doamna Maria vine din județul Suceava în fiecare an la Mănăstirea Nicula. La 85 de ani, femeia spune că nimic nu îi stă în cale să vină și să se roage la icoana făcătoare de minuni.

„Mă simt foarte bine, cum am ajuns aici m-au lăsat toate durerile. Maica Domnului ne ocrotește, ne pazăște, mă simt foarte bine. Aici dorm sub cerul liber, îmi place foarte mult.”

Icoana făcătoare de minuni atrage zeci de mii de credincioși de sărbătoare Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Nicula în fiecare an. Oamenii parcurg drumuri lungi ca să se poată reculege în acest loc sfânt.

ÎPS Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului: „Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului e importantă peste tot, dar în mod deosebit la Nicula este din cale afară de venerată. De ce? Pentru că aici la Nicula este icoană făcătoare de minuni care la sfârșitul secolului al XVII-lea, când românii din Ardeal erau cei mai necăjiți câteva săptămâni a plâns.”

Slujbele de sărbătoare continuă și astăzi. După ceremonialul religios credincioșii sunt așteptați cu mii de porții de mâncare gătită în bucătăria mănăstirii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si