Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Mii de pelerini au venit să se închine la racla moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou

„Este o atmosferă plină de emoții pe Dealul Patriarhiei, pentru că în acest moment a început procesiunea. Zeci de mii de pelerini au venit să se închine la racla sfântă, unde sunt depuse moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

Tot aici, au fost aduse moaștle Sfinților Împărați Constantin și Elena, dar și ale Sfântului Ierarh Nectari.

Vă spuneam că în acest moment are loc procesiunea. Vorbim despre ceremonia prin care toți credincioșii vor înconjura Dealul Mitropoliei de unde vor fi purtate sfintele moaște. Vor fi două coloane, una cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou și ale Sfântului Ierarh Nectarie, cea care tocmai a plecat, și altă coloană cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Ambele coloane se vor întâlni la baza Dealului Patriarhiei cu delegația din Grecia purtând icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului și icoana Sfântului Mare Mucenic Dimitrie.

Vor fi depuse apoi spre închinare în baltachinul sfinților de pe colina patriarhiei, tocmai pentru a fi cinstite de pelerini. Duminică, 29 octombrie, va fi ultima zi de pelerinaj.”, transmite  Andra Ionescu, reporter Kanal D.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si