Mascatii au dat buzna sa-i aresteze, dar suspectii dormeau dusi, in curtea casei. De surpriza aceasta au avut parte procurorii care au destructurat o ampla retea de trafic de minori. Copiii erau invatati de mici sa fure, apoi erau trimisi in Franta, unde faceau, in medie, 800 de euro pe zi. Ce averi au strâns, de-a lungul vremii, din furturi, aflati acum.

Sforaie de se cutremura pamantul, in timp ce mascatii impanzesc toata curtea! Individul din imagini doarme direct pe iarba, cu gura cascata. Politistul il ia din somn si ii pune catusele, dar nici atunci omul nu e cuprins de panica. Pare mai degraba suparat ca a fost trezit pe nepusa masa.

Ametita de somn pe o saltea im provizata este si femeia din imagini. La doi pasi de ea, mascatii impanzesc o cladire intreaga. Asa au decurs perchezitiile de amploare din Iasi, Prahova si Paris, unde autoritatile au destructurat una din cele mai mari retele de traficanti de copii. In urma descinderii, 27 de persoane au fost retinute.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De cum au auzit ca suspectii au fost dusi la audieri, neamurile cu fuste  au venit la parchet sa ceara informatii.

AU FACUT AVERI DIN FURT

Vasile Airinei, DIICOT IASI: „Membrii gruparii au exploatat proprii copii minori cu varste intre 10-16 ani. au acctionat in modul acesta pentru ca stiau ca persoanele pana la 14 ani, potrivit legii roamne, nu raspund penal, prin urmare chiar daca erau prinsi, minorii nu puteai fi trasi la raspundere”

Copiii instruiti de parinti sa fure din buzunarele oamenilor faceau adevarate averi.

Vasile Airinei, DIICOT IASI: „Pe teritoriul Romanie,  furturile se ridica la 40.000 de lei, asta doar la furturile reclamate si identificate, ele de fapt sunt mult mai multe”.

Adevarata lovitura o dadeau, insa, in Franta. Minorii ii vizau pe turistii din zonele aglomerate ale Parisului, carora le furau din genti si din  buzunare  banii si obiectele de valoare.

Vasile Airinei, DIICOT IASI: „Pe teritoriul Frantei intreaga grupare a actionat in mod constant iar pana in 2016 s a creat un prejudiciu de peste 600.000 euro din care au fost transferati prin curierat".

Practic, un copil devenit hot profesionist facea peste hotare in jur de 800 de euro pe zi- bani care ajungeau in buzunarele parintilor.

Procurorii DIICOT si anchetatorii din Franta lucreaza inca de anul trecut la dosarul stufos. In urma perchezitiilor din tara, 10 persoane au fost deja arestate, celelalte urmand sa fie duse la instanta dupa audieri. In timp ce parintii risca ani grei de puscarie, minorii vor ajunge, cel mai probabil, in centre de plasament.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si