Procurorul care anchetează dosarul exploziilor și incendiului de la Crevedia a cerut arestarea preventivă a celor doi patroni ai firmei care deținea stația GPL.

Aceștia ar fi promovat, timp de cel puțin trei ani, sistematic, o politică bazată pe „încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL”, în pofida deciziilor administrative ale autorităților, informează news.ro

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ale firmei și ale celor doi inculpați, dar și asupra conturilor bancare ale acestora.

Cei doi patroni ai stației GPL din Crevedia, arestați preventiv

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și justiție a transmis, în cursul zilei de miercuri, că în dosarul privind incendiul izbucnit la data de 26 august în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică, a solicitat arestarea preventivă a două persoane, administratori ai unei societăți comerciale, pe o perioadă de 30 de zile.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Procurorul care anchetează dosarul Crevedia a cerut arestarea preventivă a celor doi patroni ai stației GPL

Explozie Crevedia

[Sursa foto: arhivă]

„În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reţinut că cei doi inculpaţi, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puţin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societăţii o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL.

Toate aceste operaţiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând de la normele elementare ce

se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi. Faptele descrise au avut drept consecinţă decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative- autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor pe o rază de aprox. 1 km”, au transmis reprezentanţii PICCJ.

În acest dosar au fost audiate, în calitatea de persoană vătămată, 16 persoane care au suferit pagube materiale și morale care au precizat că se constituie parte civilă în cauză. 22 de persoane au fost audiate ca martori.

S-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ale firmei și ale celor doi inculpați

„Totodată, în cursul zilei de azi, 6 septembrie 2023, procurorul de caz a emis o ordonanţă de instituire a unor măsuri asigurătorii, apreciind că în cauză este necesară aplicarea unor asemenea măsuri pentru a se putea asigura repararea pagubelor cauzate prin comiterea infracţiunii şi pentru a garanta executarea cheltuielilor judiciare”, au arătat reprezentanţii Parchetului.

Procurorul care anchetează dosarul Crevedia a cerut arestarea preventivă a celor doi patroni ai stației GPL

E

[Sursa foto: arhivă]

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

S-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului cu privire la mai multe bunuri imobile: 5 în județul Botoșani, 4 în județul Călărași, 28 în județul Dâmbovița, 6 în județul giurgiu, 19 în județul Ilfov și unul în județul Olt.

Sursa citată menționează că, în cazul unuia dintre inculpați, a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului cu privire la un bun imobil situat în București, dar și cu privire la un număr de 7 conturi bancare. Aceeași măsură a fost dispusă și cu privire la bunurile celui de-al doilea inculpat, 7 bunuri imobile situate în București, precum și 8 conturi bancare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si